Kaiken Ultra Malbec 2017

Wines of Argentinan perustamaa Malbec-päivää (Día Mundial del MalbecMalbec Word Day)  on vietetty vuodesta 2011 alkaen aina 17.4. sen kunniaksi, että Argentiina päätti kehittää viininviljelykulttuuriaan: 17.4.1853 Argentiinan presidentti Sarmiento pyysi ranskalaista asiantuntijaa Michel Aimé Pouget'ia tuomaan maahan uusia viinejä. Yksi valituista lajikkeista oli alunperin ranskalainen Malbec, joka menestyi ja josta kehittyi vähitellen Argentiinan kansallislajike.

Mekin korkkasimme päivän kunniaksi hyväksi havaitun malbecin pihvin seuraksi. Kaiken Ultra Malbecin rypäleet on poimittu käsin ja se kypsyy pienissä ranskalaisissa tammitynnyreissä (joista kolmannes on uusia) vuoden verran ennen myyntiin tuloaan.

Kaiken Ultra Malbec 2017
Mendoza, Argentiina; Malbec; 14,90 € Viking Gracella 2020 (vuosikerta 2018 Alkossa 19,99 €). Vegaaninen.

Tuottaja Kaiken Wines

Etiketin mukaan nautinnollinen, tasapainoiset tanniinit, suklaata, punaista hedelmää ja mustikkaa

Rypäleen mukaan
Malbec: kirsikkaa, luumua, kahvia, suklaata ja nahkaa, karhunvatukkaa, mustikkaa, orvokkia ja jopa tammea, mustapippuria

Ruokana entrecôte sekä pekoniin käärittyä parsaa ja varsiparsakaalia

Lyhyesti: mehevän marjainen pihviviini

Kommentit

M: Syvän tummanpunaisen viinin tuoksussa on tummia marjoja, karhunvatukkaa ja luumua sekä jonkin verran mausteita ja kukkaisuutta. Maku on hedelmäinen ja täyteläinen, tammitynnyrikypsytyksen huomaa siitä paremmin kuin tuoksusta - vaniljaa ei tunnu, mutta muuta mausteisuutta ja tumman suklaan aromeja kyllä. Mehevästä marjaisuudestaan huolimatta viini on kuiva eikä sorru hillopommiksi. Tanniinit ovat pehmeät ja runsaat, ne tuovat veden kielelle ja saavat haluamaan liharuokaa viinin seuraksi, tosin hyvin se maistuu ihan sellaisenaankin ruoan jälkeen. Jälkimaku on marjainen ja pippurisen mausteinen.

Kaiken Ultra Malbec on herkullinen viini. Se kosiskelee juuri sopivan hienovaraisesti ja sopii entrecôten seuraksi erinomaisesti. Se voisi olla myös loistava grilliviini. Arvosanaksi viini saa ++.

J: Viini on väriltään syvän tummanpunainen. Tuhdissa tuoksussa on mustaherukkaa, karhunvatukkaa, tummaa suklaata, viikunaa ja aavistus mausteisuutta. Maku on täyteläinen ja se toistaa tuoksun aromeja. Maussa on myös aavistus tammea. Tanniinit ovat pehmeät, mutta niitä on runsaasti. Mausteisuus vahvistuu jälkimaussa lempeän pippuriseksi.

Entrecôten kanssa viini oli täydellinen valinta. Se sopisi myös grillatulle lihalle, tuhdeille pataruoille ja riistalle. Arvosanaksi annan ++.