The Gallows Bird -omatoimitasting Viaporintorin kesäterassilla

Helsinkiin ei tänä vuonna saatu aikaiseksi jättiterassia, mutta Espoon Leppävaarassa sellainen on. Viaporintorin kesäterassilla on 400 paikkaa (vertailun vuoksi: Kasarmitorin jättiterassilla oli viime vuonna 560 paikkaa) ja se on auki säävarauksella klo 11-22 joka päivä 28.8.2022 asti. 

Kesäterassilla on kahdeksan ravintolaa ja lisäksi siellä esiintyy artisteja viikoittain. Yksi toimijoista on legendaarinen olutravintola The Gallows Bird. Oluen lisäksi myynnissä on siidereitä ja viiniä.

Kojulta saa myös maistelulaudan, johon voi valita vaihtuvista hanatuotteista neljä mieluisinta. Hinta on 9 € ja maisteluannokset ovat 1 dl. Jussi testasi maistelulaudan.



Kaksi ensimmäistä olutta olivat baijerilaiselta St. Georgen Bräu -panimolta. Panimo perustettiin 1624 Bambergin ja Erlangenin välissä olevaan Buttenheimin kaupunkiin.

St. Georgen Bräu Kramer Pilsener
Saksa; pils; 4,9 %

Olut hieman sameaa ja kullankeltaista. Tuoksussa on runsaasti mallasta ja keksiä sekä hieman ruohoa. Raikas maku toistaa tuoksun aromeja, siinä on myös häivähdys sitruunaa. Katkeruutta on kohtuullisesti. Kyllä saksalaiset osaavat lager-olutta tehdä, tämä on täydellinen terassijuoma. Tykkäsin.

St. Georgen Bräu Buttenheimer Weißbier
Saksa; vehnäolut; 4,6 % 

Olut on melko sameaa. Tuoksussa on banaania, vehnää, marjapiirakanpohjaa ja hieman neilikkaa. Maussa on tuoksun aromien lisäksi hieman korianteria ja sitrusta. Kokonaisuus on jotenkin epämääräisen belgityylinen. Odotin vehnäoluen olevan jotain ihan muuta eikä tämä yllättänyt positiivisesti.

London Beer Lab Q.E.D. (Quite Easily Drunk)
Englanti; Session IPA; 4,0 %

London Beer Lab on edellistä panimoa hieman nuorempi, sillä se aloitti Lontoon Brixtonissa 2013.

Oluen tuoksu on melko mieto, siinä on heinää, kevyttä maltaisuutta ja hieman sitruunaa. Sitruunaisuus on maussa vahvempaa ja sitä täydentää trooppinen hedelmä. Kokonaisuus on melko kevyt, mutta ei kuitenkaan vetinen. Olut on nimensä mukaisesti helppoa juotavaa, mutta ei mitenkään erityinen. Se sopii kuitenkin terassijuomaksi.

Tired Uncle Hazy Uncle
Suomi; New England India Pale Ale; 5,5 %

Keran halleilla Espoossa toimiva Tired Uncle Brewing Co. on panimoista nuorin, se on perustettu 2018.

Hazy Unclesta on ollut saatavilla useita versioita, esimerkiksi kveik-hiivalla pantu versio. Terassin hanassa oli kuitenkin tarjolla perusversio. Samean oluen tuoksussa on trooppista hedelmää, sitruunaa ja mangoa. Kohtalaisen katkera maku jatkaa tuoksun hedelmäistä linjaa. Se on mainio NEIPA.

Maistetuista oluista suosikkini oli St. Georgen Bräu Kramer Pilsener. Muovimukit hieman latistivat kokemusta, mutta lasien puuttuminen on ymmärrettävää huonojen tiskausmahdollisuuksien vuoksi.