-->

24. maaliskuuta 2018

Hunawihr Riesling Grand Cru Rosacker 2014


Hunawihr Riesling Grand Cru Rosacker 2014 
AC Alsace Grand Cru, Ranska; 100 % Riesling; 13,90 € Silja Line vuonna 2016 (17,48 € Alko, vuosikerta 2016)

Tuottaja Cave Vinicole de Hunawihr

Etiketin mukaan hapokas ja tasapainoinen

Rypäleen mukaan
Riesling: sitrusta (sitruuna, lime, greippi), omenaa, persikkaa ja aprikoosia, trooppisia hedelmiä, jalohomeen mineraalintäyteistä tai hunajaista vivahdetta, petrolia, kukkaisuutta, hapokkuutta

Ruokana paistettu lohi ja greippi-avokadosalaatti

Lyhyesti: hunajainen ja hapokas Riesling

Kommentit 

M: Viinin tuoksu on runsas ja aromaattisen herkullinen. Greippisen hapokkuuden ja kypsän hedelmäisyyden lisäksi siinä on persikkaa ja hunajaa, ja niitä täydentää pieni mineraalisuus. Samat aromit toistuvat täyteläisessä maussa, pieni jäännössokeri tasapainottaa hyvin hapokkuutta. Suutuntuma on runsas ja jälkimaku pitkä. Oikein maukas viini sopii hyvin lohen seuraksi eikä riitele salaatinkaan kanssa. Ruoan jälkeen loppu viini maistuu myös sellaisenaan. Tässä Rieslingissä kaikki elementit ovat hyvin tasapainossa - ja kun vielä laivan myymälässä hinta oli edullinen, viini saa arvosanaksi ++.

J: Tuoksussa on limeä, greippiä, persikkaa, hunajamelonia ja mineraalisuutta. Mukavan hapokas maku on limettinen, valkoherukkainen ja mineraalinen. Aprikoosinen makeus tasapainottaa hapokkuutta. Jälkimaku kallistuu sitruksisen hapokkaaksi, mutta mukana on myös makeaa omenaisuutta ja hieman mausteisuutta. Rasvaisen lohen kanssa viini toimi hyvin ja se kesti myös salaatin greippiä. Viini voisi sopia myös äyriäisten seuraksi. Alsacen viineihin joutuu harvoin pettymään ja tämä viini jopa ylitti odotukset. Hinta-laatusuhde on niin hyvä, että annan arvosanaksi ++.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti