15. maaliskuuta 2018

Wolfberger Pinot Gris Signature 2012Wolfberger Pinot Gris Signature 2012 
AOC Alsace, Ranska; 100 % Pinot Gris; hinta 9,20 € Silja Linella vuonna 2013, nyt 9,70 €

Tuottaja Wolfberger (vuosikerta 2016 ranskaksi)

Etiketin mukaan pyöreä, hedelmäinen viini sopii aperitiiviksi tai savukalan, vaalean lihan ja juustojen kanssa

Rypäleen mukaan 
Pinot Gris: keveyttä, hapokkuutta, sitrusta, vihreää omenaa, päärynää, kukkaisuutta; kypsää trooppista hedelmää, mangoa, melonia, myös pähkinää ja yrttejä, makeita mausteita, savua ja märkää villaa

Ruokana kanarisotto

Lyhyesti: maukas, monikäyttöinen viini

Kommentit 


M: Viinin väri on kaunis, lämmin kullankeltainen. Sen tuoksussa on makeita, kypsiä trooppisia hedelmiä, aprikoosia ja persikkaa, hieman pirteää limeä ja aavistus mausteita ja savua. Mukava hapokkuus tasapainottaa makeahkoa hedelmäisyyttä, muuten maku mukailee tuoksua kypsän makeilla trooppisilla hedelmillään, mangolla, ananaksella ja persikalla ja pienellä mausteisuudellaan. Yleisvaikutelma on makeahko hedelmäinen. Savusuolalla maustetun risoton kanssa viini toimii oikein hyvin, viinin makeus ja hapokkuus taittaa hyvin ruoan suolaisuutta ja rasvaisuutta. Jälkimaku on hapokas, hedelmäinen ja mausteinen. Mainio alle kympin viini saa arvosanaksi ++.

J: Viini on väriltään kultaan vivahtava. Tuoksussa on sitrusta, trooppisia hedelmiä, hunajaa, persikkaa ja mangoa. Lämpenemisen myötä sitruksen määrä vähenee. Maku on makean hedelmäinen, persikkainen ja mangoinen. Maussa on myös hieman ananasta. Jälkimaku on sitruksisen hapokas. Viini sopi risoton kanssa oikein hyvin, mutta se toimisi myös sellaisenaan tai aperitiivina. Muita ruokavaihtoehtoja tälle viinille voisivat olla mausteiset aasialaiset ruoat sekä vaalea, rasvainen kala kuten siika. Erinomainen viini, arvosanaksi annan ++.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti