Félicette Grenache Rouge 2016

Arkistoista löytyi seuraava vanha arvio.


Félicette Grenache Rouge 2016
IGP Pays D'Oc, Languedoc, Ranska; 90 % Grenache Noir, 5 % Malbec, 5 % Syrah; 9,71 € Tallinnassa vuonna 2018

Tuottaja Alliance Wine

Etiketin mukaan "niille, jotka matkustavat hieman kauemmas"

Félicette-viinit on omistettu ensimmäiselle avaruuteen lähetetylle kissalle, ranskalaiselle Félicettelle.

Rypäleiden mukaan
Grenache: mausteita, marjoja, makeutta, hilloa, hedelmää, yrttejä, savua, nahkaa, vähän tanniineja
Malbec: kirsikkaa, luumua, kahvia, suklaata ja nahkaa, karhunvatukkaa, mustikkaa, orvokkia ja jopa tammea, mustapippuria
Syrah: tanniineja, marjoja (kirsikkaa, vadelmaa, luumua, karhunvatukkaa; kuumilla alueilla jopa hillomaista marjaisuutta), mausteita (neilikkaa, pippuria, valkopippuria), suklaata, kahvia, nahkaa, tupakkaa ja savua

Ruokana pasta-papusalaatti ja entrecôte

Lyhyesti: helposti juotava perusviini

Kommentit 

M: Tummanpunaisen viinin väri sinertää hieman reunoilta. Sen tuoksussa on tummaa marjaa, kirsikkaa ja puolukkaa sekä mausteita, hieman yrttisyyttä ja aavistus savua. Viini on hedelmäinen ja mehukas ja sen maussa on tuoksun tapaan marjoja ja mausteita, kuten neilikkaa, sekä savua ja tummaa suklaata. Tanniinit ovat pehmeät ja melko huomaamattomat. Jälkimaku on aavistuksen pippurinen ja savuinen.

Ruoan kanssa Fèlicette sopi hyvin, siinä oli riittävästi hapokkuutta pasta-papusalaatin tomaatin, sipulin ja viinietikkaisen salaatinkastikkeen seuraksi. Se sopi myös melko kypsän entrecôten kanssa, mutta mikään pihviviini se ei ole, ennemminkin kypsien ja melko kevyiden liharuokien kumppani. Toisaalta kyllä sitä sellaisenaankin nauttii varsinkin sen jälkeen, kun se on ehtinyt ilmaantua ja pehmentyä.

Myönnetään, että tämä viini piti hankkia vain sen etiketin takia, mutta ihan mukavaksi tuttavuudeksi se osoittautui. Varsinkin Tallinnan hinta on kohtuullinen, joten arvosanaksi viini saa 0.

J: Viini on väriltään tummanpunainen ja sinertää vähän reunoiltaan. Tuoksussa on tummaa marjaisuutta, karpaloa, mausteisuutta ja hieman lakritsaa. Maku on keskitäyteläinen ja vähän hapokas. Tanniineja on hillitysti, mutta kuitenkin tarpeeksi entrecôtelle. Maku toistaa tuoksun aromeja ja siinä on aavistus viikunaa. Jälkimaku on pehmeän mausteinen ja herukkainen.

Viini kävi hyvin ruoan kanssa ja pärjäsi myös salaatin tomaatin ja sipulin kanssa. Hyvä perusviini, arvosana 0.