Roiske Advanced IPA


Mikä olut?
Advanced IPA Batch #2 (Roiske)
Oluttyyppi: IPA
Alkoholia: 5,5 %
Katkeruus: 60 IBU
Väri: 9 EBC 
Hinta: 4,00 € United Gypsies panimokaupassa (0,33 l) 

Mitä panimo lupaa?
Advanced IPA on voimakkaasti humaloitu India Pale Ale -tyyppinen pintahiivaolut. Se on luonteeltaan monipuolinen ja sopii erinomaisesti niin seurustelujuomaksi kuin mausteisten ja grillattujen ruokien kyytipojaksi.

Mitä oluttyyppi lupaa?
India pale ale (IPA) on pintahiivaolut, joka kehitettiin Britanniassa 1700-luvulla. Oluen piti kestää 4-5 kuukautta pitkä laivamatka Intiaan, joten siitä tehtiin vahvaa ja voimakkaasti humaloitua. 

Kommentit

M: Maistuu oluelle.

J: Roiske on neljän säkyläläisen kaveruksen perustama kiertolaispanimo, joka valmistaa oluitaan United Gypsies Breweryllä Lohjalla. Advanced IPA on panimon ensimmäinen olut. Heinäkuussa tuli myyntiin toinen olut Reckless APA.

Olut on kirkasta ja väriltään kullankeltaista. Tuoksussa on mallasta, ruohoa, greippiä ja hieman valkoherukkaa. Katkerahko maku toistaa tuoksun aromeja maltaisuuden ollessa vahvin elementti. Katkeruus maistuu vahvemmin jälkimaussa, jossa on greippiä ja tuhdisti mallasta. Kokonaisuus muistuttaa enemmän saksalaistyylistä pilsiä kuin IPA:a. Advanced IPA menisi varmaan hyvin makkaran kanssa. Maukas ja hyvin tehty olut ei kuitenkaan erotu muista saman tyylisistä oluista. Arvosanaksi se saa 0.