Gisselbrecht Gewurztraminer Tradition 2018

Gisselbrecht Gewurztraminer Tradition 2018
Alsace, Ranska; Gewürztraminer; 13,99 €

Tuottaja Willy Gisselbrecht

Etiketin mukaan elegantti, täyteläinen ja hyvärakenteinen, aromeissa kukkaisuutta, mausteita ja eksoottisia hedelmiä

Rypäleen mukaan
Gewürztraminer: parfyymisuutta tai parfyymista aromaattisuutta, litsiluumua, kukkaisuutta, varsinkin ruusua, luumarjoja, trooppisia hedelmiä greipistä ananakseen, passionhedelmää, hunajamelonia, guavaa, yrttejä ja makeita mausteita, pippuria, inkivääriä, kanelia, hunajaa

Ruokana kokonaisena paistettu aasialaiseen tyyliin pintamaustettu broileri ja japanilainen kurkku-porkkanasalaatti

Lyhyesti: makean mausteinen ja aromaattinen

Kommentit 

M: Kullankeltaisen viinin tuoksu on hyvin aromaattinen, makeaan kukkaiseen parfyymisuuteen sekoittuu kypsiä (trooppisiakin) hedelmiä kuten persikkaa ja mangoa sekä hunajaa ja marmeladia. Viinin maku on tuoksun lailla kypsän hedelmäinen. Viini on puolikuiva ja sokeria siinä on 8 g/l, mikä yllättää, sillä viini maistuu aluksi paljon makeammalta. Alun makeuden jälkeen tuntuu kuitenkin pirteää hapokkuutta ja makeaa mausteisuutta. Suussa viini tuntuu raskaalta, jopa hieman öljyiseltä, mutta miellyttävällä tavalla. Se on mukavasti tasapainossa, ja siitä paljastuu koko ajan uusia aromeja. Jälkimaku on pitkä ja mausteinen.

Mausteisen aasialaisen ruoan kanssa makea viini sopii hyvin ja maistui se hyvin sellaisenaankin. Viinin makeus ja kukkaisuus tasapainottivat hyvin salaatin mausteista, chiliä ja inkivääriä sisältänyttä marinadia, lisäksi viini oli riittävän ryhdikäs myös broilerin seuraksi. Alsacessa osataan tehdä hienoja kohtuuhintaisia viinejä, ja arvosanaksi tämä viini saa +.

J: Viini on väriltään hailakan kullankeltainen. Makeassa tuoksussa on runsaasti parfyymisuutta, kukkaisuutta, hunajaa sekä kypsiä hedelmiä kuten ananasta, mangoa, aprikoosia ja passionhedelmää. Maku on aluksi hyvin makea ja toistaa tuoksun aromeja, mutta muuttuu pian mausteisemmaksi ja hieman hapokkaaksi. Hapokkuus vahvistuu hunajaisessa, omenahilloisessa ja mausteisessa jälkimaussa. Suutuntuma on täyteläinen.

Viini ei vaadi välttämättä ruokaa seurakseen, se menee sellaisenaan seurustelujuomana. Mausteiset aasialaiset ruoat sopisivat sen seuraksi hyvin. Arvosanaksi annan +.