Olarin Panimo Double Barrel Solves Everything



Mikä olut?
Double Barrel Solves Everything (Olarin Panimo)
Oluttyyppi: imperial stout
Alkoholia: 10,7 %
Hinta: 12,00 € Olarin Panimon verkkokaupassa

Mitä panimo lupaa?
Kahdessa bourbontynnyrissä (Jim Beam & Rebel Yell) kylpenyt DBA imperial stout. Mukaan hurahti myös punavuorelaisen kahvipaahtimon Kaffa Roasteryn tummapaahtoista guatemalalaista kahvia. "Ja ai ettien että", saatiin aikaiseksi upea balanssi bourbonin vaniljan ja hedelmäisyyden sekä kahvin paahteisuuden ja mausteisuuden välillä.

Mitä oluttyyppi lupaa?
Imperial stout -tyylin oluissa on yleensä paahdettua mallasta, kahvia, tummaa suklaata ja palanutta tuoksua. Usein myös karamellisuutta, luumua, taatelia tai rusinaa. Ikääntymisen myötä imperial stout saattaa alkaa muistuttaa portviiniä. Imperial stoutin alkuperäinen nimitys oli imperial Russian stout. Oluttyyli sai nimensä siitä, että Venäjän keisarinna Katariina II Suuri (hallitsijana 1762–1796) halusi hoviinsa brittiläistä stoutia ja panimoiden piti kehittää olut, joka kesti kuljetuksen Venäjälle.

Kommentit

M: Maistuu oluelle.

J: Tämä on yksi neljästä Olarin Panimon viskitynnyrissä kypsyneestä Heavy Stuff DBA -uutuusoluesta. Nimi on viittaus Outlaw Orderin samannimiseen kappaleeseen.

Olut on tummaa, lähes mustaa ja siinä on beige vaahto. Tuoksua hallitsee nokikahvi, jota pehmentävät luumu, suklaakakku ja vanilja. Tuhti maku on tuoksua makeampi ja sitä hallitsevat luumu, suklaakakku ja vanilja. Jälkimaku on paahteisen kahvinen, siinä on myös hieman luumua ja bourbonmaista vaniljaa. Alkoholi ei maistu läpi, mutta lämmittää. 

Sellaisenaan olut on melko tymäkkää, joten nautin sen runebergintortun kanssa. Yhdistelmä oli hyvin toimiva. Tykkäsin oikein paljon, arvosanaksi annan ++. Hankin varastoon toisenkin pullon kypsymään, joten katsotaan vuoden tai parin päästä, mihin suuntaan olut on muuttunut.