Olarin Panimo DBA Bock Me Amadeus Doppelbock

Mikä olut?
DBA Bock Me Amadeus (Olarin panimo)
Oluttyyppi: doppelbock
Alkoholia: 11,9 %
Hinta: 12,00 € Olarin Panimon verkkokaupassa (0,33 l)

Mitä panimo lupaa?
Laitettiin meidän dobbelbock Jim Beam & Heaven Hill barreleihin kuudeksi kuukaudeksi. Lopputuloksena on vaniljatoffeemainen, hennon keksimäinen, öljyinen sekä pehmeä makunautinto! P.S. tätä nauttiessa oikeaan tunnelmaan pääsee tsekkaamalla "Falcon Rock Me Amadeus"-musiikkivideo.

Mitä oluttyyppi lupaa?
Bock eli pukkiolut on saksalainen vahva pohjahiivaolut. Alkoholipitoisuus on 6-8 %, vahvemmissa doppelbockeissa 6-12 %. Bock on perinteisesti tummaa, mutta vaaleitakin versioita on nykyisin saatavilla. Maku on yleensä maltainen ja karamellinen ja humalointi on kohtuullista.

Kommentit

M: Olutsiirappia.

J: Nyt on vuorossa Olarin Panimon viskitynnyreissä kypsyneen DBA-sarjan kolmas olut.

Väriltään olut hieman kupariin vivahtavan tummanruskeaa. Vaaleaa vaahtoa muodostuu kaadettaessa jonkin verran. Tuoksussa on makeaa maltaisuutta, rusinaa ja siirappia sekä hieman bourbonmaista vaniljaisuutta. Hyvin makea maku toistaa tuoksun aromeja, siinä on myös toffeeta sekä vähän paahteisuutta. Jälkimaku muistuttaa siirapilla valeltua viskitoffeeta. Alkoholi lämmittää sekä maussa että varsinkin jälkimaussa. Kokonaisuus muistuttaa barley winea. Sellaisenaan juotuna DBA Bock Me Amadeus on melko tymäkkää tavaraa, joten 0,33 l pullosta riittää hyvin jaettavaksikin.

Kokeilin olutta suklaakakun seurana ja yhdistelmä toimi loistavasti. Suklaakakku pehmensi oluen alkoholisuutta juuri sopivasti. Arvosanaksi annan sellaisenaan + ja suklaakakun kanssa ++.