Nokian panimo Keisari Mosaic IPA

Näyte / Nokian panimo

Jonnet ei muista

Keisari Mosaic IPA on Nokian panimon kevään 2022 uutuustuote. Oluen nimi ei kuitenkaan viittaa muinaiseen nettiselaimeen, vaan humalaan. Mosaic on amerikkalainen humalalajike, joka tuo oluen aromeihin sitrusta, mäntyä, marjaisuutta, yrttisyyttä ja mangoa.Keisari Mosaic IPA
Suomi; IPA; 5,2 %; EBU 45
Maltaat: Pale Ale, Caramel 100
Humalat: Chinook, HSE, Citra, Mosaic

Panimo Nokian panimo

Panimon mukaan aivan uusi nokialainen IPA, jossa aromikasta Mosaic-humalaa on käytetty runsaasti sekä keittohuoneella että kuivahumaloinnissa. Hedelmäinen ja täyteläinen “Mosse”. Tyylikäs puolen litran tölkillinen tilanteeseen jos toiseenkin, varsinkin nautintaan.

Oluttyypin mukaan
India pale ale (IPA) on pintahiivaolut, joka kehitettiin Britanniassa 1700-luvulla. IPA on voimakkaasti humaloitua ja yleensä vahvaa.

Lyhyesti: hedelmäinen IPA

Kommentit

M: Hedelmäinen, hieman gyyh.

J: Olut on väriltään hieman oranssiin vivahtavan kultainen. Hedelmäisessä tuoksussa on kypsää sitrusta, karamellisuutta ja valkoherukkaa. Kevyen katkera maku toistaa tuoksun aromeja, siinä on myös ananasta ja mangoa. Katkeruus vahvistuu jälkimaussa. Kokonaisuus on raikas ja kevyt, mutta ei vetinen.

Humalan ominaisaromit tulivat oluessa hyvin esille yrttisyyttä lukuun ottamatta. Mosaic IPA on mukavan kesäinen olut. Tykkäsin.