Brooklyn Brewery Pulp Art Tropical IPA ja pari sanaa Vallila Food Clubin avajaisista

Kutsu / Sugar Helsinki

Meidät kutsuttiin Vallila Food Clubin avajaisiin. Sturenkatu 21:n Naughty BRGR on remontin jälkeen uudistanut konseptiaan ja lyönyt hynttyyt yhteen kahden muun ravintolan kanssa: saman katon alla sijaitsevat nyt myös ramen-keitoistaan tunnettu Momotoko ja NY-tyylisiä pizzaviipaleita myyvä Slicemonger. Klubilla on avara terassi ja jatkossa myös musiikkia sekä DJ:n soittamana ja livenä.

Konsepti on loistava: ravintolat tarjoavat keskenään erilaisia ja houkuttelevaa katuruokia. Voisiko toiminta laajentua myös tänne Espoon suuntaan?

Maisteltavien ruokien (burgerit, ranskalaiset, pizza, bao bunit, friteeratut kanapalat, dumplingit jne jne) kanssa tarjolla oli Brooklyn Breweryn oluita, joista Tropical IPA tuntui sopivalta juomalta kuumana kevätpäivänä. Brooklyn Breweryn perusti vuonna 1987 uutistoimisto AP:n kirjeenvaihtaja Steve Hindy yhdessä alakerran naapurinsa Tom Potterin kanssa. Vuodesta 1994 lähtien panimomestarina on toiminut Garrett Oliver.

Pulp Art Tropical IPA
USA; IPA; 6,0 %; 4,16 €

Panimo Brooklyn Brewery

Panimon mukaan
Pulp Art blends beer and art with billboard-sized notes of tropical fruit and a soft finish. It's a hazy IPA for the people.

Oluttyypin mukaan
India pale ale (IPA) on pintahiivaolut, joka kehitettiin Britanniassa 1700-luvulla. IPA on voimakkaasti humaloitua ja yleensä vahvaa.

Ruokana Vallila Food Clubin ruokia (Naughty BRGR, Momotoko, Slicemonger)

Lyhyesti: täyteläisen hedelmäinen IPA

Ole Gripenbergin suunnittelema funkkistalo tunnetaan sienimäisestä bensiiniaseman katoksestaan (v.1941)


Kommentit

M: IPA on gyyh.

J: Olut on sameaa ja kullankeltaista. Makeassa tuoksussa on trooppista hedelmää, mangoa, persikkaa ja hieman ananasta. Makeahko, hieman katkera maku toistaa tuoksun aromeja. Maussa on myös hieman sitruunaa ja appelsiiininkuorta. Suutuntuma on keskitäyteläinen. Jälkimaussa on trooppisen hedelmäisyyden lisäksi greippiä.

Olut on nimensä mukaisesti hyvin trooppinen. Se sopi rasvaisen ja suolaisen ruoan kanssa hyvin, erityisesti bao bunin. Tropical IPA maistui hyvin myös sellaisenaan terassilla. Arvosanaksi olut saa +.