Tornion Panimo Slava! PilsEnsin Tornion panimo aikoi tehdä hyväntekeväisyysoluen, jonka tuotto olisi käytetty Ukrainan auttamiseen, mutta Valvira kielsi sen tekemisen. Sattuman kautta Tornion panimo sai kuitenkin selville, että ukrainalaisella Obolon-panimolla on vaikeuksia käyttää kaikkea mallastaan sodan vuoksi, joten Tornion panimo osti Obolonilta 22 tonnia mallasta. Tarkoitus oli ostaa myös humalia, mutta se ei onnistunut tullibyrokratian vuoksi. Maltaasta kehitettiin Slava! Pils yhdessä Obolonin panimomestarin kanssa, ja olut on nyt kaupoissa.

Kaikki Ukrainaan liittyvät olutpostaukset pääset lukemaan tunnisteen "oluttaukrainalle" kautta.

Slava! Pils
Suomi; pils; 5,0 %; 3,69 € Sellon K-Citymarketissa

Panimo Tornion panimo

Panimon mukaan
Slava! Pils on kehitetty yhteistyössä ukrainalaisen Obolon-panimon kanssa ja se pannaan aidoilla Obolonin maltailla. Kippis ystävät – budmo druzi!

Oluttyypin mukaan
Pils(ner) on tšekkiläisestä Pilsenin kaupungista alun perin kotoisin oleva pohjahiivaolut. Pils on yleensä voimakkaasti humaloitu ja väri vaihtelee vaaleasta kullankeltaiseen.

Lyhyesti: raikas ja maltainen pils

Kommentit

M: Maistuu oluelle.

J: Olut on kirkasta ja kullankeltaista. Tuoksussa on runsaasti viljaa ja maltaisuutta sekä yrttejä ja häivähdys sitruunaa. Raikas maku toistaa tuoksun viljaisia aromeja pienellä hunajaisella vivahteella. Katkeruutta on kohtalaisesti. Pitkä jälkimaku on yrttinen ja katkerahko.

Slava! Pils maistuu hyvin keväthelteellä sellaisenaan eikä se kaipaa ruokaa seurakseen. Aromeissa ja varsinkin maltaisuudessa on jotain samaa kuin Obolonin omissa oluissa, mutta en tunnistaisi käytettyä mallasta. Arvosanaksi olut saa +.