Bonterra Zinfandel 2017

Bonterran viinitila sijaitsee Mendocinon laaksossa Kaliforniassa. Viinitila on Kalifornian luomuviinintuotannon pioneereja ja sen viinit on tuotettu luonnonmukaisesti perustamisvuodesta 1987 lähtien. Bonterran kaikki viinit ovat luomuviinejä.

Viini on käynyt terästankeissa ja kypsynyt kuusi kuukautta tammitynnyreissä, joista neljännes on uusia. Se ei ole 100 % Zinfandel, vaan siihen on lisätty hieman Petite Sirahia tuomaan täyteläisyyttä. Olemme maistaneet aikaisemmin vuosikerrat 2011 ja 2019.

Bonterra Zinfandel
Mendocino County, Kalifornia, USA; Zinfandel ja Petite Sirah; 12,90 € Viking Linella vuonna 2020, vuosikerta 2021 Alkossa 15,99 €

Tuottaja Bonterra

Etiketin mukaan kypsää vadelmaa, kirsikkaa, neilikkaa, luumua, suklaata ja vaniljaa

Rypäleen mukaan
Zinfandel: ryhdikäs ja hedelmäinen, alueen mukaan joko pehmeä ja makea tai mausteinen ja tanniininen; punaisia marjoja, vadelmaa, karhunvatukkaa, anista, pippuria

Ruokana BBQ-kanankoivet

Lyhyesti: mehevän marjainen ja napakka zinfandel

Kommentit

M: Tummanpunaisen viinin tuoksussa on kypsiä tummia marjoja, luumua ja kirsikkaa, pientä paahteisuutta ja makeahkoja mausteita. Viinin maku on tuoksun tapaan marjainen ja mausteinen, kohtalaisen täyteläinen ja pehmeän tanniininen. Paahteisuus tuntuu maussa voimakkaammin kuin tuoksussa. Aluksi viini tuntuu hyvinkin pippuriselta, mutta enin pippurisuus katoaa muutaman tunnin ilmaantumisen myötä. Viini ei ole yltiömehevä ja hilloinen zinfandel, vaan kääntyy napakan ja mausteisen suuntaan.

BBQ-kastikkeessa pyöriteltyjen kanankoipien kanssa viini sopii hyvin ja se voisi käydä myös liharuokien tai grilliruokien kanssa. Se maistuu hyvin sellaisenaankin. Arvosanaksi Bonterra Zinfandel saa +.

J: Viini on syvän tummanpunaista. Tuoksussa on tummaa marjaa, karhunvatukkaa, luumua ja aavistus kirsikkaa. Keskitäyteläinen, makeahko maku toistaa tuoksun aromeja. Maussa on myös hieman mausteisuutta. Tanniinit ovat pehmeät ja suutuntuma on keskitäyteläinen. Jälkimaussa on marjaisten ja mausteisten aromien lisäksi häivähdys vaniljaa.

Kanankoipien kanssa viini sopi hyvin. Se voisi käydä myös kevyesti maustetun grilliruoan, hampurilaisten ja pataruokien seurana. Viini maistuu hyvin sellaisenaankin. Arvosanaksi Bonterra Zinfandel 2017 saa +.