4. toukokuuta 2017

Kiss Shout It Out Chardonnay 2011Mikä viini?
Kiss Shout It Out Chardonnay 2011 (Kalifornia, USA; 100 % Chardonnay; 11,90 € Urban Drinks)

Minkä kanssa nautittu?
Porsaan kassler

Mitä etiketti lupaa? 
"This Chardonnay will make you 'Shout it out loud.' KISS have created this young fresh wine that will delight your senses with aromas of enticing citrus, apple and a long nice balanced finish."

Mitä rypäle lupaa?
Chardonnay: omenaa, sitrusta, melonia, ananasta, trooppisia hedelmiä, pähkinää; viileissä olosuhteissa raikas, hedelmäinen, hapan ja mineraalinen, lämpimissä hedelmäinen, mausteinen, toffeinen, vaniljainen, savuinen, öljymäisen pyöreä

Muuta
Tänään Helsingissä keikkaileva Kiss on saanut jopa päärautatieaseman kivimiehet pukeutumaan maskeihin.

Kommentit 

M: Viinin tuoksussa on kypsää trooppista hedelmää, ananasta ja omenaa. Satunnainen tammikypsytyksen tuoma kakkosnelonen ja vanilja iskevät välillä vastaan, välillä tuoksussa on pähkinää ja toffeeta, välillä tuoksu tuntuu vain sitruksiselta hedelmäsalaatilta. Maun kanssa on sama: välillä siinä on kosiskelevaa makealta tuntuvaa trooppista hedelmää, mutta tammikypsytyksen tuoma vaniljaisuus iskee satunnaisesti puisena kitkeryytenä ja muuttuu joskus toffeen ja pähkinän vivahteiksi. Lasin vaihtaminen Chardonnay/Viognier-lasista Oaked Chardonnay -lasiin auttaa hieman tammituksen suhteen - ja vaikka tammi onkin nyt tullut mainittua muutamaan kertaan, se ei kuitenkaan ole ylitsepursuvaa, hieman vain epätasapainoisen oloista. Sopivasti viilennettynä Shout It Out on ihan kiva viini, joka toimii ruoan kanssa yllättävän hyvin. Arvosanaksi se saa 0.

J: Viini vivahtaa väriltään kultaan. Tuoksussa on trooppista hedelmää, aprikoosia, kypsää omenaa, ananasta ja jonkin verran vaniljaa. Maku on hieman makea, öljyinen, vaniljainen ja trooppisen hedelmäinen. Jälkimaku on vaniljainen ja yrttinen. Hapokkuutta on jonkin verran. Ennakkoon arvelin viinin olevan amerikkalaiseen tyyliin voimakkaasti tammitettu, mutta tammen tuoma vaniljaisuus olikin melko hillittyä. Vaalean lihan kanssa viini sopi melko hyvin. Myös äyriäiset tai aasialainen ruoka voisivat mennä tämän viinin kanssa. Isommassa Oaked Chardonnay -lasissa tuoksusta tuli hapokkaampi ja päärynäinen. Viinin maku muuttui samalla makeammaksi. Viini yllätti positiivisesti ja saa arvosanaksi +.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti