17. toukokuuta 2018

Brew Age Alphatier New England IPAMikä olut?
Alphatier (Brew Age)
Oluttyyppi: New England IPA
Valmistusaineet: sisältää kauraa
Alkoholia: 5,6 %
Katkeruus: 40 EBU
Kantavierre: 12,8 °P
Hinta: 4,43 € Alkossa

Mitä etiketti lupaa?
Vaalea, silkkinen olut, joka on sameahko ja tuoksultaan hedelmäinen. Kaura ja hienoinen katkeruus tekevät oluesta pehmeän juotavan.

Mitä oluttyyppi lupaa?
India pale ale (IPA) on pintahiivaolut, joka kehitettiin Britanniassa 1700-luvulla. Oluen piti kestää 4-5 kuukautta pitkä laivamatka Intiaan, joten siitä tehtiin vahvaa ja voimakkaasti humaloitua. Amerikkalaiset West Coast IPA:t ovat erittäin vahvasti humaloituja ja niissä on yleensä sitrusta sekä trooppisia hedelmiä. East Coast IPA muistuttaa perinteistä brittiläistä IPA:a. Ruis tuo IPA:an kirpeitä tai mausteisia aromeja. New England IPA on sameaa, katkeruutta on vähemmän kuin IPA:ssa yleensä ja aromeissa on trooppisia hedelmiä.

Olut muualla
Brew Age

Kommentit

M: Maistuu oluelle.

J: New England IPA (NEIPA) on uudehko oluttyyli, jonka virallinen nimi on The Brewers Association Beer Style Guidelinesin mukaan Juicy or Hazy Pale Ale, Juicy or Hazy IPA tai Juicy or Hazy Double IPA vahvuudesta riippuen. Nyt testissä olea Brew Age Alphatier NEIPA on yksi Alkon huhtikuun IPA:n eri tyylit -erikoiseräoluista.

Alphatier on oluttyylin mukaisesti samea, se muistuttaa ulkonäöltään ananas- ja appelsiinimehujen sekoitusta. Oluen makeahkossa tuoksussa on ananasta, mandariinia, trooppista hedelmää ja hieman greippiä. Maku on tuoksuun verrattuna katkera, mutta hedelmäinen - siinä on ananasta, appelsiininkuorta, sitrusta ja greippiä. Jälkimaku on sitruksisen katkera. Mukavan raikas olut, joka sopii hyvin kesäjuomaksi. Arvosana +.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti