5. toukokuuta 2018

House Wine Co. Red Cabernet Shiraz 2016


House Wine Co. Red Cabernet Shiraz 2016
VQA Niagara Peninsula, Kanada; Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Shiraz; 13,76 €

Tuottaja House Wine Co.
House Wine Co.:n taustalla ovat Henry of Pelhamista ja Sibling Rivalrysta tutut Speckin veljekset. Talo tuottaa "talon viinejä twistillä" ja yhdistää paikallisesti suosittuja rypälelajikkeita kansainvälisiin suosikkeihin.

Etiketin mukaan "Great wine. Simple."

Rypäleen mukaan
Cabernet Franc: pippuria, tupakkaa, vadelmaa, viinimarjaa
Cabernet Sauvignon: kirsikkaa, luumua, kahvia, suklaata ja nahkaa, mustaviinimarjaa, seetripuuta; viileillä alueilla myös minttua, eukalyptusta ja vihreää paprikaa
Shiraz: tanniineja, marjoja (kirsikkaa, vadelmaa, luumua, karhunvatukkaa; kuumilla alueilla jopa hillomaista marjaisuutta), mausteita (neilikkaa, pippuria, valkopippuria), suklaata, kahvia, nahkaa, tupakkaa ja savua

Ruokana vaahterasiirappi-valkosipuli-sinappimarinoidut kyljykset

Lyhyesti: Viini kuin Nickelback

Kommentit 

M: Kauniin kirsikanpunaisen viinin tuoksu on makeahkon mausteinen ja herukkainen, lisäksi siinä on havaittavissa tammikypsytyksen tuomaa vaniljaa. Tuoksun kosiskelevuus jatkuu makeahkossa ja marjaisessa maussa. Aluksi maussa tuntuu punaisia marjoja ja kirsikkaa, hetken päästä myös pientä mausteisuutta ja pirteää pippurisuutta sekä vaniljaa. Samat aromit toistuvat myös jälkimaussa. Ruoan kanssa viini oli OK ja sopisi varmaankin myös grilliruoan kanssa. Hillittyjen tanniiniensa ansiosta helppo perusviini sopii juotavaksi myös sellaisenaan.

House Wine Co. Red on kuin Nickelback: juomisen ajan siitä diggailee sujuvasti ja tuntuu siinä olevan hieman särmääkin aivan kuin silloin, jos radiosta kuulee sattumalta jonkun Nickelbackin hitin. Lasin tyhjennyttyä mieleen ei kuitenkaan jää mitään sen pysyvämpää muistikuvaa. Arvosanaksi viini saa 0.

J: Syvän tummanpunaisen viinin tuoksussa oli aluksi punaisia marjoja ja karpaloa. Ilmaantumisen myötä tuoksu muuttui mustaherukkaiseksi, vadelmaiseksi, luumuiseksi ja hieman mausteiseksi. Heti avaamisen jälkeen maku oli kevyen hapokas ja karpaloinen. Viinissä oli myös selvästi hiilidioksidia. Ilmaantumisen myötä maku muuttui tuhdimmaksi ja aromit muuttuivat samaan suuntaan kuin maku. Samalla hapokkuuden sijalle tuli tanniinisuutta. Sekä tuoksussa että maussa on myös aavistus vaniljaa. Jälkimaku on mausteinen ja herukkahilloinen.

Makeahkolla marinadilla päällystettyjen kyljysten kanssa viini sopi hyvin, se voisi sopia myös ribsien kanssa. Tanniineja ei kuitenkaan ole niin paljon, että viini kävisi pihvin seuraksi. Viini on ihan hyvä perusviini, jonka kannattaa antaa ilmaantua ennen nauttimista. Arvosanaksi annan 0.

Vaahterasiirappi-valkosipuli-sinappimarinoidut kyljykset


2 rkl Dijon-sinappia
1 rkl seesamiöljyä
3 valkosipulinkynttä (murskattuna)
2 dl vaahterasiirappia
suolaa, pippuria

Sekoita marinadin ainekset.

Marinoi kyljyksiä yön yli. Paista kyljyksiin pannulla pinta ja hauduta sen jälkeen niitä marinadilla valeltuina uunissa 175 asteessa 40 minuutin ajan. (Käännä paiston puolivälissä, jos tarvitsee.)

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti