-->

2. joulukuuta 2019

Joulukalenteri 2019, luukku 2 - Prykmestar Jouluolut

Sokkoarvio

Olut on kirkas ja väriltään kullankeltainen. Tuoksussa on runsaasti palvikinkkuista savuisuutta ja hieman mallasta. Maku on tuoksun tapaan savuinen ja maltainen, siinä on myös vähän keksiä. Jälkimaku on savuinen ja viljainen. Kokonaisuus on savuisuudesta huolimatta kevyt ja raikas. Olisiko tämä savulager?

ArvioJouluolut on vaalea, rapsakasti humaloitu suodatettu savuolut, jonka raikkaassa maussa yhdistyvät pils-oluen puhtaus ja oluen valmistuksessa käytettyjen savumaltaiden aistikas aromi. Prykmestar Jouluolut on erityisesti joulun herkkujen kuten kinkun, kalkkunan ja savukalojen kumppaniksi räätälöity joulupöydän ruokaolut!

Jouluolut (Vakka-Suomen Panimo )
Oluttyyppi: savuolut
Alkoholia: 4,5 %
EBU: 28
Hinta: 2,69 € / 0,33 l Sellon K-Citymarketissa
Joisin uudelleen (K/E): Kyllä

Savuoluthan tämä oli kuten arvelinkin. Panimon mukaan kyseessä on lagerin sijaan pils ja oluen hieman lämmettyä sen aromeihin tulee pilsmäistä vahvaa maltaisuutta. Tämä olut sopisi kinkun ja savukalan kanssa kuten panimokin ehdottaa. Voisin juoda tätä kokonaisuuden raikkauden ansiosta myös saunan jälkeen sellaisenaan. Savuisuutta saisi olla omaan makuuni hieman enemmän, mutta hyvä savuolut joka tapauksessa.

Muut joulukalenterin oluet

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti