7. huhtikuuta 2018

Alexandre Relvas Merino Organic 2016

Näytepullo / Norex Selected Brands


Alexandre Relvas Merino Organic 2016 
Vinho Regional Alentejano, Portugali; 50 % Alicante Bouschet, 25 % Touriga Nacional, 25 % Alfrocheiro; 12,40 €
Luomu

Tuottaja Casa Agrícola Alexandre Relvas

Etiketin mukaan viinitarhalla laiduntaa 400 yli merinolammasta

Rypäleen mukaan
Alicante Bouschet: hilloisuutta, pehmeää rakennetta, käytetään lähinnä sekoitteissa tuomaan väriä
Touriga Nacional: tanniineja, tummia marjoja, mustaherukkaa, vadelmaa, hedelmäisyyttä, mausteita, nahkaa, orvokkia, yrttejä, lakritsaa
Alfrocheiro: käytetään yleensä sekoiteviineissä tuomaan väriä ja ryhtiä; samettinen, mausteinen, aromeille tyypillisiä kypsät marjat kuten mansikka ja karhunvatukka, myös minttua ja kukkaisuutta

Ruokana pippuri-yrttimaustettu broileri pekoni-chorizotäytteellä

Lyhyesti: mausteinen ja maukas ruokaviini

Kommentit 

M: Viini on väriltään syvä tummanpunainen, lähes läpinäkymätön. Sen mausteisessa tuoksussa on tummia marjoja, karpaloa ja luumua, sekä aavistus vaniljan makeutta sekä kahvia. Maku jatkaa samalla linjalla, tumman marjaisuuden ja mausteisuuden lisäksi siinä tuntuu vaniljainen makeus ja pieni pippurisuus. Pyöreät tanniinit jäävät mukavasti kutkuttelemaan ikeniin. Jälkimaussa on pippuria ja tummaa suklaata. Mausteisen broilerin ja varsinkin sen chorizo-täytteen kanssa täyteläinen ja tumma viini kävi kohtalaisen hyvin, lisäksi ruoan jälkeen se maistui sellaisenaan, vaikka varsinainen seurusteluviini Merino Organic ei ole. Viini sopinee lammasruokien kanssa myös näin pääsiäisen jälkeenkin.

Relvasin viineihin pääsimme tutustumaan jo viime syksynä Norex Grand Open Tastingissa ja muutenkin portugalilaiset viinit ovat miellyttäneet jo hyvän aikaa. Tämäkään viini ei ollut poikkeus - ja merinolampaat ovat aina positiivinen asia. Arvosanaksi viini saa +.

J: Syvän tummanpunaisen viinin tuoksussa on mustaherukkaa, tummia marjoja, mausteisuutta, kahvia ja luumua. Makua hallitsevat karhunvatukka ja muut tummat marjat, mukana on myös luumua, mausteisuutta ja hieman lakritsaa. Tanniineja on kohtalaisesti. Jälkimaku on pippurinen, lakritsainen ja hieman vaniljainen.

Mausteisen broilerin kanssa viini sopi kohtuullisen hyvin, mutta ei ollut ihan täydellinen valinta. Viini voisi sopia paremmin pataruokien tai juustojen seuraksi. Jälleen yksi hyvä viini Portugalista, arvosanaksi annan  +.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti