28. huhtikuuta 2018

Henry of Pelham Sibling Rivalry White 2016Henry of Pelham Sibling Rivalry White 2016 
VQA Niagara Peninsula, Kanada; Riesling, Chardonnay, Gewürztraminer; 13,26 €

Tuottaja Sibling Rivalry
Sibling Rivalry on Henry of Pelhamin omistajien, Speckin veljesten uusi projekti. Sen tavoitteena on tuottaa laadukasta, mutta edullista viiniä. Sarjaan kuuluvat tällä hetkellä puna-, valko- ja roseeviini. Veljeksiä on kolme ja kas vain, myös jokainen sarjan viini on tehty kolmesta eri rypälelajikkeesta.

Etiketin mukaan perhebisnestä

Rypäleiden mukaan
Riesling: omenaa, persikkaa, jalohomeen mineraalintäyteistä tai hunajaista vivahdetta, petrolia, kukkaisuutta, hapokkuutta
Chardonnay: omenaa, sitrusta, melonia, ananasta, trooppisia hedelmiä, pähkinää; viileissä olosuhteissa raikas, hedelmäinen, hapan ja mineraalinen, lämpimissä hedelmäinen, mausteinen, toffeinen, vaniljainen, savuinen, öljymäisen pyöreä
Gewürztraminer: parfyymisuutta tai parfyymista aromaattisuutta, litsiluumua, kukkaisuutta, varsinkin ruusua, luumarjoja, trooppisia hedelmiä greipistä ananakseen, passionhedelmää, hunajamelonia, guavaa, yrttejä ja makeita mausteita, pippuria, inkivääriä, kanelia, hunajaa

Ruokana sekalaista raclette-grillattavaa

Lyhyesti: kiva, mausteinen ruoan seuraksi sopiva valkoviini

Kommentit 

M: Sisaruskateus inspiroi aina, samoin kanadalaiset viinit - ja kun ne yhdistetään, pullo lähti saman tien mukaan Alkosta. Viinin aromaattinen tuoksu on mausteinen ja hedelmäinen, ananakseen ja muihin trooppisiin hedelmiin sekoittuu makeita mausteita ja hieman voita. Sitrus keventää muuten hieman raskaan oloista tuoksua. Samat aromit jatkuvat maussa ja täydentyvät hunajalla ja kirpeillä marjoilla, karviaisella ja herukalla. Suutuntuma on hitusen raskas ja tahmea, jälkimaku on mausteinen.

Kolmen rypäleen sekoitus oli mielenkiintoinen. Ensin epäilin mausteisuutta tammitetun Chardonnayn syyksi, mutta viini on käynyt terästankeissa, joten arvaus meni pieleen ja seuraavaksi epäillyksi päätyi mausteisuudestaan tunnettu Gewürztraminer. Rieslingiä ei sekoituksesta olisi heti bongannut, ehkä se oli mukana tuomassa sopivaa hapokkuutta. Aavistuksen makea (sokeria 12 g/l) viini sopi sekalaisten raclette-grillissä paistettujen naposteltavien seuraksi hyvin, se ei kavahtanut tomaatteja, punasipulia tai suolakurkkuakaan ja passasi hyvin marmorifileenkin kanssa. Arvosanaksi viini saa 0.

(Koska olen myös itseironisesti hersyvän hauska, ostin tätä siskolleni ja veljelleni joululahjaksi, mutta vielä en ole saanut viiltävää palautetta siitä, maistuiko viini.)

J: Aromaattisessa tuoksussa on kypsää hedelmää, omenaa, päärynää ja hunajaa. Limettisyys tasapainottaa tuoksua mukavasti. Hedelmäinen maku toistaa tuoksun aromeja. Maussa on myös hieman karviaista ja valkoherukkaa. Kohtuullisen hapokkaassa jälkimaussa on aavistus vaniljaa. Gewürztraminer hallitsee viinin aromipalettia. Rieslingin huomaa hapokkuutena, mutta Chardonnay tuntuu jäävän täysin sivuosaan. Raclette-grillissä paistettujen ruokien kanssa viini toimi melko hyvin. Viini pääisi ehkä paremmin oikeuksiina aasialaisten, hieman mausteisten ruokien kanssa. Ihan mukava viini, arvosanaksi annan 0.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti