Annabel de Château Puybarbe Rosé

Château Puybarbe on suomalaisten Anna ja Riku Väänäsen omistama viinitila, joka sijaitsee Ranskan Bordeaux'ssa Côtes de Bourgin alueella. Annabel Rosé on saanut nimensä heidän tyttärensä mukaan. Maistelimme sitä jo aiemmin keväällä, kun lämpimähkö sää alkoi houkutella roseeviinien pariin ja se valikoitui helatorstain parvekejuomaksi. 

Annabel de Château Puybarbe Rosé
Appellation Bordeaux Rosé Protegée, Ranska; 55 % Merlot, 30 % Cabernet Sauvignon, 15 % Malbec; 12,50 € suoraan tilalta tai 14,90 € Bottlescoutsilla

Tuottaja Château Puybarbe

Etiketin mukaan bordeauxilaista roseeviiniä

Rypäleiden mukaan
Merlot: luumua, hedelmäisyyttä, karhunvatukkaa, mansikkaa, pehmeyttä; joskus myös kahvia, tupakkaa ja savua, yrttejä
Cabernet Sauvignon: kirsikkaa, luumua, kahvia, suklaata ja nahkaa, mustaviinimarjaa, seetripuuta; viileillä alueilla myös minttua, eukalyptusta ja vihreää paprikaa
Malbec: kirsikkaa, luumua, kahvia, suklaata ja nahkaa, karhunvatukkaa, mustikkaa, orvokkia ja jopa tammea, mustapippuria

Ruokana varhaisperunat ja kinkku

Lyhyesti: roteva rosee

Kommentit 

M: Kauniin lohenpunainen, hieman oranssiin vivahtava viini on voimakkaan värinen. Sen tuoksu on marjainen, mansikkainen ja vadelmainen sekä hieman sitruksinen ja persikkainen, jopa hieman kukkainen, maku puolestaan on runsas ja voimakas. Tuoksun tapaan viini maistuu marjaiselle ja sitruksisen hapokkaalle, lisäksi siinä tuntuu jonkin verran mineraalisuutta. Yllättävän voimakkaat tanniinit jäävät lopuksi kutkuttelemaan ikeniin.

Varhaisperunoiden, kinkun ja sinappikastikkeen kanssa viini sopii ihan hyvin ja se maistuu loistavasti myös sellaisenaan kesäisenä iltana parvekkeella. Se voisi sopia myös grillatun kanan ja merenelävien seuraksi. Mitään hiljaista hipsuttelua tämä rosee ei ole, vaan varsin maukas vuoden ympäri nautittavaksi sopiva viini. Luonnetta sillä riittää sen verran, että jokainen kulaus tuntuu kiinnostavalta. Arvosanaksi viini saa +.

PS: Mistä tästä oikein bongaa vuosikerran? 2020? 2019?

J: Viini on väriltään tumman lohenpunainen. Tuoksussa on punaista marjaa, punaherukkaa, mansikkaa, sitrusta ja hieman yrttinen. Maku on roseviiniksi yllättävän tuhti. Siinä on tuoksun aromien lisäksi karpaloa ja mineraalisuutta. Tanniinejakin löytyy jonkin verran. Jälkimaussa on (rosee?)pippuria ja kirpeää hapokkuutta.

Ruoan kanssa viini sopi hyvin. Se voisi mennä myös kevyemmän grillatun lihan kuten kanan seurana. Rohkeampi voisi kokeilla tätä vaikka tartarpihvin kanssa. On vähän siinä rajoilla, meneekö viini sellaisenaan vai tarvitseeko se ruokaa seurakseen. Roteva rosee saa arvosanakseen +.