Olarin Panimo Straight Outta Dumpster Wheat Beer



Straight Outta Dumpster on Olarin panimon ja Espoon Kauklahdessa sijaitsevan K-Supermarket Lasihytin olutosaston Oluthytin yhteistyöolut, johon on käytetty K-Supermarket Lasihytin mehukoneesta ylijääneet appelsiininkuoret. Hienoa, että tällaisia uusia kierrätystapoja keksitään.

Mikä olut?
Straight Outta Dumpster (Olarin Panimo)
Oluttyyppi: vehnäolut
Alkoholia: 3,8 %
Hinta: 3,99 € K-Supermarket Lasihytissä (0,33 l)

Mitä panimo lupaa?
Shampanjahiivalla aateloitu mehukas ja kuiva vehnäolut. Helpottaa helteellä, korvaa brunssimimosan ja pelastaa pahemmankin kakkospäivän!

Mitä oluttyyppi lupaa?
Vehnäolut on pintahiivaolut, jonka valmistuksessa käytetään vehnää. Yleensä mallaksessa on vehnän lisäksi myös ohraa. Vehnäoluen ominaispiirteitä ovat hedelmäisyys, vanilja, sitrusmaisuus, banaani ja mausteisuus.

Kommentit

M: Kiva kesäjuoma.

J: Olut on hieman sameaa ja väriltään hailakan kullankeltaista. Raikkaassa tuoksussa on appelsiinia, sitrusta ja banaania sekä ripaus korianteria. Myös maku on raikas ja toistaa tuoksun aromeja. Jälkimakua hallitsevat sitrus ja appelsiini. Kokonaisuus muistuttaa hieman witbieriä. Yllättävän paljon aromia irtoaa pelkistä kuoristakin. Straight Outta Dumpster on oikein hyvä kesäjuoma, arvosanaksi annan ++.