Hiisi Päivä Bock

Hiisi on Jyväskylässä sijaitseva panimo, joka on perustettu vuonna 2013. Panimon nimi tarkoittaa itämerensuomalaisessa mytologiassa pyhää paikkaa ja myös oluiden nimet viittaavat mytologiaan. Hiisi avasi oman ravintolan ja hanahuoneen Jyväskylän Lutakkoon vuonna 2020.

Päivä
Suomi; bock; 6,0 %; 4,60 €

Panimo Hiisi

Panimon mukaan
Maa on musta ja päässäsi soi, vuosien takaa nous tää aamunkoi. Päivä kun koittaa se sytyttää voi, ja karrelle polttaa sen minkä myös loi.

Päivässä on voimaa. Se saa heimolaiset ympärilläsi liekehtimään ja hohkaamaan hopeareunuksin. Nauti viilennettynä (8-10°C) juuri eteesi nostetun schnitzelin tai vaikkapa rapukakkujen kera! Lisää soittolistalle Deep Purple – Burn.

Oluttyypin mukaan
Bock eli pukkiolut on saksalainen vahva pohjahiivaolut. Alkoholipitoisuus on 6-8 %, vahvemmissa doppelbockeissa 6-12 %. Bock on perinteisesti tummaa, mutta vaaleitakin versioita on nykyisin saatavilla. Maku on yleensä maltainen ja karamellinen ja humalointi on kohtuullista.

Lyhyesti: karamellinen ja katkera bock

Kommentit

M: Maistuu oluelle.

J: Olut on kirkasta ja vaalean kuparista. Tuoksussa on maltaisuutta, viljaa, karamellisuutta, appelsiininkuorta ja aavistus greippiä. Katkerassa ja tuhdissa maussa on tuoksun aromien lisäksi yrttisyyttä ja hedelmäisyyttä. Pitkä jälkimaku on maltainen, greippinen ja yrttinen.

Päivä on perushyvä bock, joka menisi varmasti panimon suositteleman wieninleikkeen kanssa. Maistamistani Hiisin oluista se ei kuitenkaan sijoitu kärkipäähän, suosikkejani ovat Humulus Lupus ja Raivoava Rakki. Arvosanaksi Päivä saa 0.