Panimoyhtiö X The X Series: Hefeweizen


Jyväskylässä sijaitseva Panimoyhtiö X perustettiin kiertolaispanimona 2018. Oma panimotoiminta aloitettiin vuotta myöhemmin Palokassa. The X Seriesiin kuuluu Hefeweizenin lisäksi Lager ja IPA.

The X Series: Hefeweizen
Suomi; hefeweizen; 5,0 %; 3,05 € panimokaupassa

Panimo Panimoyhtiö X

Panimon mukaan
The X Series: Hefeweizen on perinteinen saksalaistyylinen vehnäolut, jossa yhdistyy raikkaan kevyt maltaisuus, tyylille tyypillinen banaanisuus sekä aavistusksen sitruksinen humalointi.

Oluttyypin mukaan
Hefeweizen on Baijerista kotoisin oleva vehnäoluttyyli. Hefe tarkoittaa hiivaa ja viittaa siiihen, että olut on suodattamaton. Hefeweizenin aromeissa on usein banaania, hedelmäisyyttä, mansikkaa ja neilikkaa.

Lyhyesti: kevyt ja raikas hefeweizen

Kommentit

M: Maistuu vehnäoluelle.

J: Olut on sameaa ja kupariseen vivahtavan kullankeltaista. Tuoksussa on vehnää, banaania ja hieman sitruunaa. Tuoksun aromeja toistava maku on hieman makea ja kohtuullisen katkera. Maussa on myös hieman yrttisyyttä. Sitruuna on maun voimakkain aromi, mutta banaanisuus vahvistuu jälkimaussa. Kokonaisuus on kevyehkö.

The X Series: Hefeweizen on panimon lupauksen mukaisesti perinteinen vehnäolut. Kokonaisuus on hyvä, mutta olut ei erotu muista vastaavista vehnäoluista. The X Series: Hefeweizen maistuu varmasti kuumana kesäpäivänä ja menee kevyiden ruokien seurana. Arvosanaksi olut saa 0.