Damm Lemon

Näyte / Diamond Beverages

Damm Lemon on barcelonalaisen S.A. Damm in valmistama olutsekoitus, jossa on kuusi osaa Estrella Damm -lageria, neljä osaa sitruunamehua ja hieman limettiä.

Oluen eli useimmiten juuri lagerin ja erilaisten virvoitusjuomien sekoituksia on kutsuttu eri maissa eri nimillä. Esimerkiksi oluen ja sitruunalimonadin sekoitus tunnetaan mm. nimillä shandy (Iso-Britannia), radler (Saksa) tai clara (Espanja). Ensimmäisiä mainintoja sekoituksista on 1850-luvun puolivälistä Iso-Britanniasta, kun olueen sekoitettiin ginger alea tai ginger beeria ja sekoitusta kutsuttiin nimellä shandygaff.

Damm Lemon
Espanja; shandy; 3,2 %; n. 1,91 € S-ketjun kaupoissa

Panimo Sociedad Anónima Damm

Panimon mukaan
The most important ingredient of a good shandy is a good beer. The lemons used in the making of Damm Lemon are of the Mediterranean Primafiori variety. We add a dash of lime, to complete its aromatic profile and make it even more refreshing.

Lyhyesti: raikkaan sitruksinen radler

Kommentit

M: Kevyttä ja sitruunaista.

J: Juoma on sameaa ja vaalean appelsiinimehun väristä. Raikkaassa, makeahkossa tuoksussa on runsaasti sitruunaa ja limettiä. Maku toistaa tuoksun sitruksisia aromeja. Maku on tuoksua makeampi. Jälkimaussa on sitruunaa ja aavistus maltaisuutta.

Damm Lemon on juuri sellainen kuin shandyn pitääkin olla eli raikas ja sitruunainen. Se on erinomainen janojuoma ja voisi mennä myös graavilohen seurana. Arvosanaksi Damm Lemon saa +.