Weingut Dr. Kauer Von Herzen 2023

Viini saatu / Saksan viinitiedotus

Weingut Dr. Kauer sijaitsee UNESCOn maailmanperintäalueella Mittelrheinissä eli Reininlaakson keskialueella. Viinitilan perustivat vuonna 1982 Randolf ja Martina Kauer. Aluksi se toimi lähinnä harrastuksena, mutta toiminta muuttui pikkuhiljaa kokopäiväiseksi. 

Perhetila omistaa neljä hehtaaria viinitarhoja Bacharachin, Oberweselin ja Oberdiebachin kylissä. Viinitalo on alusta alkaen harjoittanut luomuviljelyä ja PIWI-lajikkeiden istuttaminen auttaa osaltaan siinä, että viiniä voidaan viljellä entistä kestävämmillä tavoilla ja samalla tuottaa laadukkaita viinejä.

Von Herzen on valmistettu kolmesta PIWI-lajikkeesta (Cabernet Blanc, Muscaris, Souvignier Gris), joita täydentää pieni määrä Rieslingiä. Siinä on sokeria 11,8 g/l ja happoja 7,5 g/l.

Lue lisää PIWI-lajikkeista näistä kirjoituksista:

Weingut Dr. Kauer Von Herzen 2023
Mittelrhein, Saksa; Cabernet Blanc, Muscaris, Souvignier Gris, Riesling; 9,50 € Dr. Kauerin verkkokaupassa

Tuottaja Weingut Dr. Kauer

Etiketin mukaan uusista rypälelajikkeista tehtyä viiniä

Rypäleiden mukaan
Cabernet Blanc: Herukkaa ja karviaismarjaa, juuri kypsymisen jälkeen kerätyistä rypäleistä tehdyissä viineissä ruohomaisia, jopa kasvismaisia (artisokka) ja savuisia aromeja ja pitkään kypsyneistä rypäleitä tehdyissä viineissä passiohedelmää, litsiluumua, punaista paprikaa ja yrttisiä mausteita
Muscaris: Sitruunaa, appelsiinia ja klementiiniä sekä parfyymia ja muskottipähkinää
Souvignier Gris: Melko neutraali sekä hapokkuuden että aromikkuuden suhteen. Viinit ovat hedelmäisiä ja jossain määrin myös mineraalisia
Riesling: Sitrusta (sitruuna, lime, greippi), omenaa, persikkaa ja aprikoosia, trooppisia hedelmiä, jalohomeen mineraalintäyteistä tai hunajaista vivahdetta, petrolia, kukkaisuutta, hapokkuutta

Ruokana lohibowl (riisiä, savulohta, kurkkua, avokadoa, silmusalaattia, kananmunaa, punasipulia)

Lyhyesti: aromaattinen ja hedelmäinen

Kommentit

M: Oljenkeltaisen viinin aromaattisessa tuoksussa on vaaleita hedelmiä, mangoa, päärynää ja omenaa sekä makeahkoa mausteisuutta, joka tuo mieleen Muscatin ja Gewürztraminerin, jota täydentää yrttisyys ja pieni häivähdys pähkinää. Viinin maku on tuoksun tavoin hedelmäisen makea ja aavistuksen mausteinen. Hapokkuutta on kohtalaisesti. Suutuntuma on kohtalaisen täyteläinen ja jopa öljyinen, kun pieni jäännössokerin määrä pyöristää makua.

Ruoan kanssa viini sopii hyvin, kun sen hapokkuus riittää lohen seuraksi eikä se riitele avokadon, kananmunan tai majoneesinkaan kanssa. Se maistuu myös sellaisenaan. Käsitykseni PIWI-viineistä muuttuu koko ajan paremmaksi, ja arvosanaksi Dr. Kauer Von Herzen saa +.

J: Viini on kirkasta ja väriltään kullankeltaista. Tuoksussa on sitruunaa, aromaattisuutta, omenaa, trooppista hedelmää ja yrttejä. Maku on hapokas, siinä on kypsää sitruunaa, omenaa, mangoa, trooppista hedelmää ja yrttisyyttä. Suutuntuma on keskitäyteläinen ja hieman öljyinen. Jälkimaku on kirpeän sitruunainen, mineraalinen ja hieman valkopippurinen.

Viini sopi ruoan kanssa hyvin ja pärjäsi myös kananmunalle ja avokadolle. Se voisi käydä myös kanaruokien, kevyiden pastojen ja äyriäisten seuraksi ja maistuu hyvin sellaisenaankin. Arvosanaksi Dr. Kauer Von Herzen saa +.