Perhon Panimo Bière Pour Le Fromage Farmhouse Ale

Vuonna 1995 perustettu Perhon panimo on Perho Liiketalousopiston opetuspanimo ja Helsingin vanhin toiminnassa oleva pienpanimo. Seitsemän vakio-oluen lisäksi panimo valmistaa vaihtuvia kausioluita. Perhon panimon oluita voi maistaa Ravintola Perhossa ja ostaa ravintolan yhteydessä olevasta kaupasta.

Bière Pour Le Fromage
Suomi; farmhouse ale; 6,6 %; 9,0 € Perhon puodissa

Panimo Perhon panimo

Panimon mukaan
Biere Pour Le Fromage on suunniteltu juotavaksi Perhon juustojen kanssa. Tämä raikas, hieman hapan ja mausteisiä aromeja tarjoava olut on loistava vastapaino juustojen runsaaseen makuun. Aromihumalointi Nelson Sauvinilla ja jatkokäyminen Brettanomyces Bruxellensis-hiivalla tuottavat omaleimaisen kokonasuuden, jota mielellään nautti sellaisenaankin.

Oluttyypin mukaan
Farmhouse ale tarkoittaa olutta, jota on tehty perinteisesti maatiloilla omaan käyttöön. Se ei ole erillinen oluttyyli, vaan yläkäsite, joka sisältää erilaisia oluttyylejä kuten saisonin, Bière de Gardenin, maltølin ja suomalaisen sahdin.

Ruokana Porlammin mustaleimaemmental ja Jukolan juuston Aito cheddar vintage

Lyhyesti: happamahko ja hedelmäinen olut

Kommentit

M: Aromeissa on jotain IPAmaista.

J: Olut on sameaa ja oranssiin vivahtavan kullankeltaista. Hieman happamassa tuoksussa on hedelmäisyyttä, sitruunaa, mandariinia ja hillitysti bretan tuomaa maanläheisyyttä. Keskitäyteläinen maku toistaa tuoksun aromeja ja on tuoksua jonkin verran happamampi. Jälkimaku on sitruunainen ja greippinen.

Olut sopi nimensä mukaisesti hyvin juustojen seuraksi. Se kävi erityisesti cheddarin kanssa ja tasapainotti juuston suolaisuutta ja rasvaisuutta. Olut maistui hyvin myös sellaisenaan. Arvosanaksi Bière Pour Le Fromage saa +.