-->

8. lokakuuta 2019

Helsingin viinibaarit: Crazy Wine

Kutsu / Crazy Wine


Crazy Wine
Kanavaranta 3-7, Helsinki

Katajanokalle avautui kesällä pitkän linjan ravintola-alan ammattilaisten perustama uusi viini- ja cocktailbaari, Crazy Wine. Saimme kutsun syyskuun lopulla vietettyihin avajaisiin.


Ensivaikutelma on hurmaava. Crazy Wine sijaitsee meren rannalla viiden yhteenliitetyn punatiilisen makasiinirakennuksen kokonaisuudessa, ja vuosien 1867 ja 1903 aikana Uspenskin katedraalin katveeseen valmistuneet tiilimakasiinit todellakin henkivät historiaa. Liiketiloiksi ne on muutettu 1980-luvun puolivälissä, ja nyt samassa osoitteessa sijaitsee useita ravintoloita ja baareja.

Crazy Wine täydentää hyvin tarjontaa - itse asiassa niin hyvin, että aloimme miettiä, sponsoroisiko Veikkaus meille kaupunkiasunnon lähistöltä, jotta Skattalla voisi poiketa useamminkin.


Crazy Winen valikoimassa on enimmäkseen luomu- ja natuviinejä sekä erilaisia cocktaileja, jotka saa myös mocktaileina. Samppanjana on aina yhtä hyvä Perrier-Jouët. Olutvalikoima on vielä suppeahko, mutta kehittynee ajan myötä. Juomien seuraksi saa juustoja ja leikkeleitä sisältävän tapaslautasen (myös vegaanisena), muuta ruokaa ei ole tarjolla.

Someystävällisin drinkki lienee metallisesta ananaksesta tarjoiltava Coco Jambo, raikas Pinã Colada -henkinen juoma. Varsinaisen cocktaillistan lisäksi on myös erillinen Gin & Tonic -lista, ja bongailimmekin illan aikana hyllystä muutamia kotimaisia ginejä. Lisäksi hintataso vaikutti kohtuulliselta, esimerkiksi cocktailit maksoivat 13 €.


Crazy Wine on auki iltapäivästä pitkälle yöhön, joten sinne voi mennä lasilliselle heti töiden jälkeen tai ennen illallista tai illallisen jälkeen. Kun ilta pimenee, pidot paranevat eli vaarana on se, että DJ:n musiikki tempaa mukaansa ja ilta venähtää tanssilattialla - kyllä, pieneen tilaan on saatu mahtumaan myös tanssilattia.


Lisäksi syyskuun ja lokakuun alussa Crazy Winessa järjestettiin kakku- ja samppanjabrunssi, joista kumpaankaan emme valitettavasti ehtineet. Uutta tapahtumaa odotellessa...

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti