-->

17. joulukuuta 2019

Samppanjaa supermarketissa - K-Supermarket Tripla, Pasila
K-kaupat ovat pitkään ilahduttaneet meitä loistavilla valikoimillaan, ja viime aikoina myös uusilla ruokaan ja juomaan liityvillä palveluillaan. Viime kesäkuussa Espoon Kauklahteen avautui K-Supermarket Lasihytti, joka yllätti viinibaarillaan - ja nyt Pasilan uuden ostoskeskuksen Mall of Triplan K-Supermarket Triplaan avautui samppanjabaari!

Saimme kutsun viinibaarin VIP-avajaisiin.K-Supermarket Triplan kauppiaspariskunta Petri ja Minna Miettinen eivät kauaa empineet, kun uuteen supermarketiin ehdotettiin viinibaaria. Nyt, kaiken lupabyrokratian jälkeen, 17.10.2019 avautuneen kaupan keskellä valmisruokatiskin yhteydessä on 18-paikkainen viinibaari - tai siis tiski on aivan väärä sana, sillä kaupan sisällä on oma ravintola, Bölen Hella, jolla on oma keittiömestari ja kahdeksan kokkia. Ravintola panostaa erityisesti kasvisruokaan ja sillä on myös oma kasvismestari, vege butcher.

Hyvän ruoan lisäksi tarvitaan tietenkin hyvät viinit, ja Hedon Oy:n Liisa Tirronen ja Liisa Huttu-Hiltunen valaisivat meille viinivalintojen taustaa. Samppanjaksi valikoitui Taittinger, koska samppanjatalon toimintaperiaatteet ovat samalla tavalla eettisiä ja laadukkaisiin tuotteisiin pohjautuvia kuin supermarketinkin, joten ajatusmaailmat kohtasivat hienolla tavalla. Taittingerin samppanjan lisäksi viinibaarissa on mm. Wonderland by Minna Parikka -cavaa, Nino Francon proseccoa ja valikoituja oluita.Avajaisissa oli puhumassa myös Essi Avellan MW, joka signeerasi samalla juuri ilmestynyttä Christie's World Encyclopedia of Champagne and Sparkling Wineä (4. painos yhdessä Tom Stevensonin kanssa). Olimme samaa mieltä siitä, että marketien viinibaarit ovat hieno juttu ja että arjen keskelle kaivataan lisää samppanjaa - ja mitä tahansa samppanjasta haluatkin tietää, se varmaankin löytyy uudesta kirjasta.

Jos nyt ostostensa lomassa haluaa pysähtyä lasilliselle, Taittingerin hinta on varsin kohtuullinen 13 €. Kaupassa käynnin ei siis tarvitse enää olla pelkkää tavaroiden kärryihin lappaamista, vaan niiden yhteydessä voi pysähtyä syömään Bölen Hellan aterioita - tai mitä tahansa syötävää kaupassa nyt onkaan myynnissä, vaikka paketillisen meetvurstia niin kuin kuulemma eräs Triplan avajaisten vieras - viini- tai olutlasillisen kanssa.

Eihän tässä enää voi muuta kuin kuin kysyä kateellisena, että koskahan meille Leppävaaraan saadaan viinibaari K-kauppaan?


K-Supermarket Tripla
Mall of Tripla, 1. kerros
Firdonkatu 2B 1016, 00520 Helsinki

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti