8-Bit Brewing Razident Evil Raspberry Pilsner vs. Razident Evil 2 Sour HazzardRazident Evil Raspberry Pilsner
5,4 %, hinta 4,50 €

Oikeassa nurkassa kamppailuun valmistautuu Razident Evil Raspberry Pilsner. Se on 8-Bit Brewingin suosituin olut, jota on valmistettu käymiskattiloissa enemmän kuin Alicen klooneja Umbrella Corporationin laboratoriossa. Lihaksistona toimii Saaz-humalalla maustettu perinteinen pilsner, jota on vahvistettu 55 kilolla käsin puristettua vadelmaa.

Olut on väriltään oranssiin vivahtavan punainen kuin palava Raccoon City. Tuoksu hämää maltaisuudellaan ja karamellisuudellaan ennen kuin iskee vadelmaisen nyrkkinsä nenään. Maku tykittää täyslaidallisen vadelmaa kuin STARS-erikoisjoukko ja viimeistelee rynnäkön pienellä täsmäiskulla punaherukkaa. Maltaisuus mäiskäisee vielä salakavalasti jälkimaussa kuin kulman takana vaaniva Licker-hirviö kielellään.  

Razident Evil Raspberry Pilsner on onnistunut hybridi pilsneristä ja marjoista. Se miellyttänee sekä perinteisten oluiden että hedelmäoluiden ystäviä. Tätä voi nauttia vaikka illansuussa, kun on kaiken päivää mätkinyt zombeja ja haluaa rentoutua.


Razident Evil 2 Sour Hazzard
6,1 %, hinta 6,50 €

Vasemmassa nurkassa odottaa sähkömagneettisia pulssejaan lataileva haastaja, Razident Evil 2 Sour Hazzard. Se on 8-Bit Brewingin ensimmäinen hapanolut, Razident Evil -vadelmapilsnerin yön yli kattilahapatettu versio. Yhteen oluterään on käytetty 55 kiloa käsinpuristettua vadelmapyreetä.

Razident Evil -sarjan kakkososa on väriltään vadelmanpunainen, mutta ei aivan yhtä punainen kuin Milla Jovovichin asu Resident Evil -elokuvan julisteessa. Se iskee ensin suoraan toisaalta raikkaalla ja kirpeän vadelmaisella tuoksullaan, toisaalta se hivuttelee hitaasti mummon marjamehumaisella pehmeydellään. Maussa potkaisee ensin happamuus ja sitten marjaisuus eli ihan pliisu, vain muodon vuoksi hieman hapan marjamehu ei ole kyseessä, vaan sen isku kirpaisee kuin Punainen kuningatar alakynnessä. Olut jatkaa tasaisen vahvasti, sen happamuus ja vadelmaisuus ovat tasapainossa kuten Umbrella Corporationin logon sektorit. Ihan lopullista armoniskua olut ei tarjoile, sillä se ei ole mikään hammaskiilteitä irrottava hapan pommi, vaan jopa hieman hilloinen ja aavistuksen vadelmapirtelöinenkin.

Razident Evil 2 Sour Hazzard on raikas ja puhdaspiirteinen hapanolut. Se iskee talouden hapanoluiden ystävään kuin T-virus, ja kyllä sen kanssa voisi zombeja ja muita örkkejä mätkiä - tai ehkä mielummin istuisi Dodge Chargerin kyydissä kauniina kesäpäivänä olutta suoraan pullosta siemaillen.

***
Vadelmaoluiden taistelu on ohi, ja se päättyy sopuisasti tasapeliin.