Olutreissu pääsiäisruoka & olut -etätasting 27.3.2021Olutreissun etätastingin aiheena oli tällä kertaa pääsiäisruoka ja olut. Oluiksi oli valittu Duvel, Thornbridge Jaipur IPA, Koff Porter ja Lindemans Kriek (tai samantyyliset oluet). Olutreissun etätastingit täyttivät muuten vuoden 27.3.2021 - ensimmäisen aiheena oli oluiden ja juustojen yhdistäminen. Onnittelemme!

Jussi osallistui tastingiin ja löysi kaikki oluet Sellon Alkosta.

Ruoiksi oli valittu lammas/nautakokolihaleikkele, suklaamuna, vaniljarahka ja keitetty kananmuna suolan kanssa. Leikkeleeksi valikoitui Tammisen Rotukarja naudan entrecote -leikkele, sillä lammasta löytyi vain isoissa paketeissa.

Duvel Golden Ale (8,5 %; 3,98 €)

Kullankeltaisen, hieman samean oluen tuoksussa oli hedelmäisyyttä, belgihiivaa, sitrusta, mallasta ja aavistus banaania. Maku toisti tuoksun aromeja, katkeruutta oli kohtuullisesti. Alkoholi toi suutuntumaan tukevuutta, muttei maistunut läpi.

Olut sopi kananmunan kanssa hyvin, samoin naudan palvientrecoten. Sitä suositeltiin myös parsan ja hollandaise-kastikkeen sekä kerma- ja tomaattipastojen seuraksi. Se voisi käydä myös risottoon valkoviinin sijaan.

Thornbridge Jaipur IPA (5,9 %; 3,69 €)

Tämäkin olut oli kullankeltainen ja hieman samoea. Tuoksussa oli lähinnä sitrusta ja greippiä. Raikas maku toisti tuoksun aromeja, siinä oli myös hieman yrttisyyttä.

Olut sopi parhaiten naudan palvientrecoten kanssa. Sitä suositeltiin myös rasvaisten intialaisten ruokien seuraksi.

Lindemans Kriek (3,5 %; 3,35 €)

Raikasta tuoksua hallitsi kirsikka, samoin makeahko maku muistutti kirsikkalimonadia. Jos et pidä oluesta, mutta pidät kirsikasta, niin tämä maistuu varmasti. Happamuutta ei myöskään ollut liikaa, vaan olut oli kovin helppoa juotavaa - ainakin talouden lambicien ystävän mielestä.

Vaniljarahkan kanssa olut kävi ihan hyvin, muiden ruokien kanssa vähemmän hyvin. Tätä suositeltiin riistaruokien seuraksi.

Koff Porter (7,2 %; 3,27 €)

Koff Porter on klassikko! Sysimustan oluen tuoksussa oli paahteisuutta, lakritsaa, kahvia ja hieman luumuista makeutta. Maussa oli puolestaan paahteista mallasta, kahvia, luumua ja ruisleipää.

Olut sopi oikein hyvin suklaamunan kanssa ja toimi myös vaniljarahkan seurana. Tämä oli oluista suosikkini.

Summa summarum

Lindemans Kriek ei oikein innostanut, muista oluista pidin. Kyllä näistä varmaankin löytää sopivan oluen pääsiäispöytään.