Nokian Panimon uutuudet kesä 2021

Näyte / Nokian Panimo

Nokian Panimo lähetti näytteitä uutuustuotteistaan. Kaksi juomista on täysin uusia ja yksi on vanha tuote uudistetulla reseptillä.Keisari Microwehnä

Vähä-alkoholiseen tuoteperheeseen lisättiin luonnollisena jatkumona vehnäolut, jolle on tilausta kaupan hyllyssä. Kehittely oli jälleen haastavaa, koska microwehnän piti maistua kunnon oluelle alkoholiprosenteistaan huolimatta. Tummat maltaat antavat runkoon täyteläisyyttä ja vehnähiiva tyypillisiä aromeja. Sopii illanistujaisolueksi kesäiselle lasikuistille. Katkerohumalaksi valikoitui perinteinen saksalainen Magnum. Modernia tatsia olueen tuo late hopping Sabro-lajikkeella.

Alkoholia: 2,8 %
Katkeruus:  32 IBU
Väri: 40 EBC 
Kantavierre: 7,2 °P 
(Hinta 1,99 € K-Citymarketissa tai 1,79 € Prismassa)Olut on sameaa ja oranssia. Tuoksussa on vehnää, banaania ja karamellisuutta sekä hieman paahteisuutta. Vähäisestä alkoholimäärästä huolimatta oluessa on makua. Maku toistaa tuoksun aromeja, ja siinä on myös sitrusta ja greippiä. Tummat maltaat vahvistavat runkoa, kuten luvattiin. Jälkimakua hallitsee greippisyys. Kokonaisuus on kevyt, mutta ei kuitenkaan vetinen. 

Söin tämän oluen kanssa parsaa ja lohta, ja se sopi hyvin niiden seuraksi. Se menisi myös sellaisenaan terassilla kesällä. Tykkäsin.Keisari Radler Dry Lemon

Radlerin tekoa ja reseptiä mietittiin pitkään, ja päätimme tehdä sen tämän päivän makutrendeihin sopivaksi. Janojuoma, joka on kuiva, sitruunainen ja pohjamaultaan selkeää lageria. Saksalainen Lagerin ja sitruunalimonadin modernimpi pikkusisko ilman turhaa makeutta ja vähillä alkoholiprosenteilla. Juuri sopiva pyöräilyyn, ja miksei minkä tahansa reippailun jälkeen palaututtava, virkistävä juoma.

Alkoholia: 2,8 %
Katkeruus:  12 IBU
Väri: 12 EBC 
Kantavierre: 7,1 °P 
(Hinta 2,19 € K-Citymarketissa tai 1,98 € Prismassa)


Radler (saks. pyöräilijä) on juomasekoitus, jossa on puolet vaaleaa lageria ja puolet sitruunalimonadia. Radlerin kehitti baijerilainen Franz Kugler vuonna 1922, kun hänen baariinsa saapui suuri joukko pyöräilijöitä. Olut alkoi käydä vähiin, joten Kugler jatkoi sitä sitruunalimonadilla. Juomasta tuli nopeasti hittituote.

Juoma on sameaa ja kirkkaan kullankeltaista. Tuoksussa on kirpeää sitrusta sekä hentoa maltaisuutta. Myös maku on sitruksinen, se muistuttaa kirpeää sitruunakarkkia. Maltaisuus tulee esille jälkimaussa. Oiva janojuoma, tykkäsin.

Keisari Kesähetki

Viime vuotinen kausiolut Kesähetki Summer Lager palaa suven suloisuuttajaksi tutussa tölkissä, mutta tuunatulla reseptillä. Siihen luotiin hiukan tukevampi mallasrunko ja lisättiin humalan katkeroita,aromia ja hedelmäisyyttä. Maista itse vaikka kesäisen souturetken päätteeksi! Katkerot ovat perinteistä saksalaista Magnumia, mutta aromit ja kuivahumalat tulevat USA:n ja Uuden Seelannin lajikkeista, nimittäin Citrasta, Waimeasta, Nelson Sauvinista ja Amarillosta.

Alkoholia: 4,2 %
Katkeruus:  36 IBU
Väri: 8 EBC 
Kantavierre: 10,3 °P
(Hinta 3,15 € K-Citymarketissa tai 2,69 € Prismassa)Olut on kullankeltaista, hieman sameaa ja vaahtoaa runsaasti. Tuoksussa on humalan katkeruutta, ruohoa, mallasta ja hieman sitrusta. Maku on aluksi runsaan maltainen, mutta toistaa hetken kuluttua muitakin tuoksun aromeja. Niiden lisäksi maussa on hedelmäisyyttä, jopa trooppista hedelmää. Viime vuotinen versio oli kokonaisuutena tätä kevyempi, pidän enemmän tästä uudesta versiota. 

Join tätä olutta pizzan kanssa ja se oli ihan toimiva yhdistelmä.