Viinimaa pääsiäis-IG-live 24.3.2021 ja Viña Tarapacá Gran Reserva Cabernet Sauvignon 2018

Viinimaa järjesti 24.3.2021 pääsiäisaiheisen IG-liven. Livessä oli mukana viisi eri viiniä, mm. uutuushumppakuutio Chill Out Pinot Noir ja vanhat tutut Notre Dame de Cousignac Parcelle Nord ja Finca Las Moras Black Label Malbec. Koska emme kuitenkaan ostaa halunneet hanapakkauksen verran viiniä emmekä vanhoja tuttuja, arvoimme kahden muun uuden tuttavuuden Nederburg Shiraz'n ja Tarapacá Gran Reserva Cabernet Sauvignon 2018:n välillä. Paikallisen Alkon myyjää konsultoituamme päädyimme jälkimmäiseen.

Live on katsottavissa Viinimaan IGTV:ssä.

Viña Tarapacá Gran Reserva Cabernet Sauvignon 2018
Valle del Maipo, Chile; Cabernet Sauvignon; 15,98 €

Viinin rypäleet tulevat eri tarhoilta Maipon alueelta. Viini on kypsynyt amerikkalaisissa ja ranskalaisissa tammitynnyreissä 12 kk ja sen jälkeen vielä vuoden pullossa ennen myyntiin tuloaan.

Tummanpunaisen, violettiin vivahtavan viinin tuoksussa oli kypsiä tummia marjoja, luumua ja mustaherukkaa, toisaalta mausteita, raikasta lakritsaa ja mentolia ja toisaalta jotain maanläheistä ja jopa hieman multaista sekä vihreää paprikaa.

Viinin maku oli hedelmäinen ja täyteläinen, tanniinit tuntuivat napakoina. Tuoksusta tuttujen marjojen ja yrttien lisäksi maussa oli hieman tummaa suklaata ja kahvia. Viini on ruokaviini, se kaipaa seurakseen punaista lihaa, pihviä tai jopa tartaria. Kannattaa myös dekantoida se hyvissä ajoin. Meillä oli ruokana nachopelti, joka sopi viinin kanssa ihan kohtalaisesti, tosin punertavampi liha olisi ollut parempi kuin jauheliha.

Vaikka vihreä paprika hieman häiritsikin, viini tuntui ihan hintansa arvoiselta.