Weingut Max Ferd. Richter Estate Riesling 2024


Insinööriliitto tarjosi jäsenilleen etäkokkaussession, jossa valmistettiin intialaisia ruokia Arto Rastaan johdolla. Ohjeiden mukana tuli myös lista suositusviineistä, mutta koska niitä ei ollut Sellon Alkossa, päädyimme Weingut Max Ferd. Richter Estate Rieslingiin, sillä talon viinit ovat jo tuttuja tastingeista ja ravintola-illallisilta.

Vuonna 1680 perustettu Weingut Max Ferdinand Richter on perheomisteinen viinitalo ja sitä johtaa yhdeksättä sukupolvea edustava Dr. Dirk Max Ferdinand Richter. Talolla on noin 20 hehtaaria tarhoja Keski-Moselin jyrkillä tarhoilla. 95 % tuotannosta on Rieslingiä ja loput 5 % Pinot Blancia. Viini on käynyt vanhoissa saksalaisissa tammitynnyreissä ja kypsynyt samoissa tynnyreissä 2-4 kuukauden ajan. Viinissä on sokeria 24 g/l ja happoja 9,5 g/l.

Weingut Max Ferd. Richter Estate Riesling 2024
Qualitätswein Mosel, Saksa; Riesling; 18,02 €

Tuottaja Max Ferdinand Richter

Etiketin mukaan Kabinett-tason viinitarhojen rypäleistä tehtyä rieslingiä

Rypäleen mukaan
Riesling: sitrusta (sitruuna, lime, greippi), omenaa, persikkaa ja aprikoosia, trooppisia hedelmiä, jalohomeen mineraalintäyteistä tai hunajaista vivahdetta, petrolia, kukkaisuutta, hapokkuutta

Ruokana kanacurry, raitakastike, naan-leipä ja kulfi-maitovanukas

Lyhyesti: mukava moselilainen



Kommentit

M: Kullankeltaisen viinin tuoksussa on kypsiä kivihedelmiä, persikkaa, päärynää, omenaa, sitruunaa, klementiinä ja jonkin verran yrttejä. Viinin maku on puolimakea, jopa hieman hunajainen ja tuoksun tavoin makean hedelmäinen, mutta samaan aikaan myös hapokas: toisin sanoen viinissä yhdistyvät Moselin alueelle tyypillisesti makeus ja hapokkuus. Kokonaisuus on herkullinen ja tasapainoinen.

Mausteisen ruoan kanssa viini sopii loistavasti, kun sen makeus tasapainottaa ruoan mausteisuutta ja pientä tulisuutta ja toisaalta sen hapokkuus piristää kokonaisuutta. Se on melko pitkälti juuri sellainen kuin risukan kuuluukin olla, joten arvosanaksi Richter Estate Riesling saa +.

J: Kullankeltaisen viinin tuoksussa on kypsää sitruunaa, persikkaa, päärynää, vihreää omenaa ja hieman yrttejä. Puolimakea, raikkaan hapokas maku toistaa tuoksun aromeja. Maussa on lisäksi hieman hunajaa ja mineraalisuutta. Jälkimaku on sitruunainen ja viheromenainen. Viinin hapokkuus ja makeus ovat hyvin tasapainossa.

Viini sopi mausteisen ruoan kanssa oikein hyvin ja olisi varmasti käynyt myös tulisemmankin aasialaisen ruoan seuraksi. Se maistuu makeutensa ansiosta hyvin myös sellaisenaan. Richter Estate Riesling 2024 on laadukas Moselin alueen riesling. Arvosanaksi se saa +.