9. joulukuuta 2017

Prinz von Hessen Winkeler Hasensprung 2009


Mikä viini?
Prinz von Hessen Winkeler Hasensprung 2009 (Rheingau, Saksa; 100 % Riesling; 40,50 € Alkossa vuonna 2015)

Minkä kanssa nautittu?
Paistettu lohi, sitruunainen perunasalaatti

Mitä etiketti lupaa? 
800-vuotista perinnettä ja voimakasta, luonteikasta ja erottuvaa viiniä

Mitä rypäle lupaa?
Riesling: omenaa, persikkaa, jalohomeen mineraalintäyteistä tai hunajaista vivahdetta, petrolia, kukkaisuutta, hapokkuutta

Viini muualla 
Prinz von Hessen

Katso myös
Prinz von Hessen Riesling Kabinett Royal Trocken 2013
Prinz von Hessen Riesling Johannisberger Klaus VDP Großes Gewächs 2013
Itsenäisyyspäivän viinit 2015
Prinz von Hessen Rheingau Riesling Classic 2011

Kommentit 

M: Itsenäisyyspäivän ruokajuomaksi valitsimme perinteisesti Suomen kuninkaan eli Prinz von Hessenin Rieslingin, tällä kertaa vuosikertaa 2009 olevan Winkeler Hasensprungin.

Viini on väriltään voimakkaan kullankeltainen. Sen tuoksussa on päällimmäisenä petroolia ja sen alla kypsiä hedelmiä, kuten persikkaa ja ananasta, ja lisäksi hunajaa, sitrusta huomaa vasta hetken kuluttua. Viinin maku on hedelmäinen ja hapokas, mutta kohtalainen jäännössokerin määrä (13 g/l) tasoittaa hyvin hapokkuutta. Kypsän ananaksen lisäksi maussa on pirteää sitruksisuutta, persikkaa ja hunajaa, suutuntuma on täyteläinen ja öljyinen. Herkullinen, nektaria muistuttava, hyvin kehittynyt Riesling sopii hyvin rasvaisen lohen seuraksi ja saa arvosanaksi ++.

J: Viini on väriltään kullankeltainen. Tuoksussa on petroolia, limeä, hunajaa ja kypsiä hedelmiä - omenaa, ananasta sekä persikkaa. Makeahko maku myötäilee tuoksun aromeja. Makeus taittuu jälkimaussa raikkaan sitruksiseksi hapokkuudeksi, jossa on hieman mineraalisuutta. Viini sopi hyvin rasvaisen lohen seuraksi ja kesti myös perunasalaatin sitruksisuuden. Voisi sopia hyvin myös äyriäisten kanssa. Hyvin ikääntynyt, erinomainen Riesling, jolle annan arvosanaksi +.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti