Joulukalenteri 2020, luukku 1 - Brewdog Punk IPA

Joulun odotus alkaa viimein! Tänä vuonna Marjut tilasi olutjoulukalenterin Brewdogilta. Ikävä kyllä DHL:n toimituksessa oli muutama mutka, joten luukkujen avaus alkaa päivän myöhässä - toisaalta nyt saa avata kaksi luukkua kerralla.

Kalenterissa on ennakkotietojen mukaan 15 uutta vuonna 2020 julkaistua olutta, 6 vain verkkokaupassa aikaisemmin saatavilla ollutta olutta ja 2 uutta ainoastaan kalenteria varten tehtyä olutta - ja yksi olut, josta ei mainita mitään. Postikulujen kanssa hinta oli 77,63 €. Positiivisena seikkana voisimme mainita, että Brewdogin oluet ja jopa pakkauslaatikko ovat hiilinegatiivisia, ja niiden hiilijalanjälki on hyvitetty kaksinkertaisesti.

Jussi osti olutjoulukalenterin seuraksi Taffelin joulukalenterin, joten katsotaan, kuinka perunalastut ja muut naksut sopivat oluiden kanssa yhteen.

Sokkoarvio

Haalean oranssin oluen tuoksussa on jotain saippuaista, appelsiininkuorta ja hieman greippiä. Maku on kevyt, greippinen ja appelsiininkuorinen, siinä on myös vähän trooppista hedelmää. Jälkimaku on havuinen ja greippinen. Tämä on epäilemättä IPA:a.

Arvio

Olut: Punk IPA (Post modern classic)
Oluttyyppi: IPA
Alkoholia: 5,4 %
Joisin uudelleen (K/E): K

Onhan tätä tullut juotua aikaisemminkin, mutta en tunnistanut. Tämä tölkkiversio on aavistuksen miedompi kuin Alkossa myytävä pulloversio, jossa on alkoholia 5,6 %. Tölkkiversiota saa Suomessa maitokaupoistakin, esimerkiksi K-Citymarketissa hinta on 3,29 €.

Taffel-kalenteri

Broadway Sourcream & Onion. Perunalastut olivat oluelle vähän liian vahvan makuisia, yhdistelmä ei toiminut.

Muut joulukalenterin oluet