Olarin Panimo & Pien Brewing Kid Gorgeous Micro IPA


Olarin Panimo ja Pien Brewpub ovat tehneet yhteistyöoluen, joka kantaa nimeä Kid Gorgeous ja joka aloittaa yhteistyöoluiden sarjan. Tyyliltään olut on micro-IPA eli sen alkoholin määrä on kohtuullinen. Humalina on käytetty Enigmaa, Mosaicia sekä Nelson Sauvinia. Mosaic on perinteinen sitruksinen ja mäntyinen IPA-humala, kun taas Nelson Sauvinin aromimaailmaa kuvataan Sauvignon Blancin tyyliseksi. Enigman aromit muodostuvat vierteen, hiivan ja muiden humalien perusteella. 

Kid Gorgeous
Suomi; micro-IPA; 3,2 %; 5,50 € Olarin Panimon kaupassa / 0,44 l

Panimot Olarin Panimo ja Pien Brewpub

Panimon mukaan Kid Gorgeous saattaa olla höyhensarjalainen prossissaan, mutta muuten tämä samea yksilö iskee nenään aromikkuudellaan kuin tuhat plus yksi salamaa! Maku- ja aromimaailmasta löytyy litsimäisyyttä, limenlehtimäisyyttä sekä myöskin jotain mandariinisuuttakin.

Oluttyypin mukaan
India pale ale (IPA) on pintahiivaolut, joka kehitettiin Britanniassa 1700-luvulla. Oluen piti kestää 4-5 kuukautta pitkä laivamatka Intiaan, joten siitä tehtiin vahvaa ja voimakkaasti humaloitua. Micro-IPA on sen matala-alkoholinen versio.

Lyhyesti: raikas IPA, jonka makumaailma pärjää vahvemmillekin kilpailijoilleKommentit

M: Maistuu oluelle. IPA on gyyh.

J: Olut muistuttaa ulkonäöltään laimeaa appelsiinimehua. Vaaleaa vaahtoa muodostuu kaadettessa vähän. Kevyessä tuoksussa on sitrusta, ananasta ja trooppista hedelmää. Taustalla lymyää häivähdys karviaista. Maku on raikas ja toistaa tuoksun aromeja sitruksen maistuessa vahvimmin. Jälkimaku kääntyy melko nopeasti sitruksesta greipin suuntaan. Katkeruutta on juuri sopivasti tämän tyyliselle oluelle. Kokonaisuus on raikas ja kevyt, mutta ei kuitenkaan vetinen.

Karviaista lukuun ottamatta aromeissa ei ole Nelson Sauvinin lupaamaa Sauvignon Blancin makumaailmaa. Mosaic-humalan aromit kyllä löytyvät. Enigman vaikutus lopputulokseen jää sen sijaan arvoitukseksi.

Kid Gorgeous olisi sopinut mainiosti viime kesän hellejaksolle terassi- tai parvekejuomaksi. Tykkäsin, arvosanaksi annan +.