Mallaskoski Sommer Helles Lager ja Summer Haze Hazy Hoppy Lager

Näyte / MallaskoskiMallaskosken lähettämien näytteiden maistelu jatkuu. Kesä ei ole vieläkään saapunut, mutta Jussi valmistautuu siihen kesäsesongin oluiden avulla. Oluiden seurana oli ribsejä ja aasialaista varhaiskaali-nuudelisalaattia, joten ainakin saattoi kuvitella syövänsä kesäistä grilliruokaa.

Kumpaakin olutta on myynnissä ruokakaupoissa.


Summer Haze Hazy Hoppy Lager
Suomi; lager; 5,2 %; EBU 45
Humalat: Magnum, Solero, Mandarina Bavaria
Maltaat: Pale Ale, Wheat, Oat

Suodattamaton ja erittäin aromaattisesti humaloitu kesäinen lager olut. Tässä raikkaan utuisessa ja hedelmäisessä oluessa on käytetty uutta Solero- humalalajiketta, joka tuo makumaailmaan raikkautta ja eksoottisia hedelmiä.

Olut on sameaa ja kullankeltaista. Tuoksussa on trooppista hedelmää, mangoa, aprikoosia ja aavistus greippiä. Maku on kohtalaisen katkera ja toistaa tuoksun aromeja. Greippisyys on maussa vahvempaa kuin tuoksussa, siinä on myös mandariinia ja appelsiiinia. Jälkimakua hallitsee greippi. Sokkona maistettuna olisin arvannut tämän olevan IPA:a.

Ribsien kanssa olut sopi hyvin. Oluen hedelmäisyys komppasi hyvin ribsien mausteista marinadia, mutta Summer Haze Hazy Hoppy Lager menisi hyvin sellaisenaankin. Tykkäsin.

Sommer Helles
Suomi; lager; 5,5 %; EBU 22
Humalat: Perle
Maltaat: Pale Ale, Pils, Cara Pale, Wheat

Suodattamaton, vaalea keväinen Helles lager on panimon tulkinta perinteisestä saksalaisesta Frühlingsbieristä. Kuten esikuvansa, myös tässä oluen makumaailmasta löytyy viljaisuutta, raikkautta, hentoa mausteisuutta ja aromaattista humalointia.

Olut on sameaa ja kullankeltaista. Tuoksussa on mallasta, yrttejä, hedelmäisyyttä ja hieman karamellisuutta. Maku toistaa tuoksun aromeja, siinä on enemmän makeutta kuin tuoksussa. Katkeruus voimistuu jälkimaussa. Kokonaisuus on raikas ja kesäinen.

Ribsien kanssa olut sopi erinomaisesti ja se menisi hyvin muunkin rasvaisen grilliruoan seurana tai sellaisenaan. Sommer Helles on maukasta ja helppoa juotavaa, mutta pidin enemmän Summer Haze Hazy Hoppy Lagerista.