Ravintola Basen kevään viimeisen viiniklubin aiheena olivat kesäiset uutuusviinit, ja toisaalla utelemiemme ennakkotietojen mukaan luvassa oli ainakin roseeviinejä. Tastingin veti Hartwallin wine ambassador Asko Mäntymäki.
Maistelulautasella oli skagenia, kanaa ja omenasalaattia.
Roberto Sarotto Gavi Virgilio 2020
DOCG Gavi, Piemonte, Italia;
Cortese;
13,99 €
Roberto Sarotton viinitalon
perusti Giuseppe Sarotto Neviglieen vuonna 1820. 1990-luvulla viinitalo
laajensi toimintaansa ja perusti uuden viinitarhan Gaviin.
Viinin tuoksussa on hunajamelonia, vihreää omenaa, karviaista ja sitrusta. Maku toistaa tuoksun aromeja, siinä on myös valkoherukkaa, mineraalisuutta ja hieman suolaa. Hapokkuutta ei ole paljon, mutta juuri sopivasti.
Roberto Sarotto Gavi Virgilio on monikäyttöisen oloinen ruokaviini.
Maistelulautaselta sen kanssa sopivat parhaiten skagen ja omena, ja se voisi
mennä myös vaalean kalan ja äyriäisten seurana.
Ricossa Piemonte Nebbiolo Rosato 2021
DOC Piemonte, Italia;
Nebbiolo;
10,90 €
Ricossan viinitalon juuret ovat
1800-luvun lopulla, jolloin Ricossan suku omisti tislaamon Astin lähellä
Piemontessa. Nykyisin viinitalo ostaa rypäleitä ympäri Piemontea.
Viinin tuoksussa on metsämansikkaa, vadelmaa, yrttejä sekä hieman mausteita. Kevyen hapokas maku on punamarjainen ja jälkimaussa on lisäksi punaherukkaa. Kokonaisuus on raikas.
Ricossa Piemonte Nebbiolo Rosato 2021 on helppoa juotavaa ja sopisi
esimerkiksi piknikille. Maistelulautasen ruoista se sopi parhaiten kanan ja
skagenin kanssa.
Corvers-Kauter R3 Rheingau Rosé Remastered Organic Pinot Noir 2021
Qualitätswein Rheingau, Saksa; Pinot Noir;
17,98 €
Weingut Corvers-Kauterin
taustalla on kaksi sukua, Corvers ja Kauter, jotka molemmat ovat valmistaneet
viiniä noin 250 vuoden ajan. Corvers-Kauterin tuotannosta peräti 70 % myydään
Suomeen.
Viinin tuoksussa on trooppista hedelmää, sitrusta, punaisia marjoja, metsämansikkaa ja vadelmaveneen tyylistä makeutta. Rapsakkaan hapokas ja hedelmäinen maku toistaa tuoksun aromeja, siinä on myös yrttejä. Viini sopi kanan, skagenin ja omenan kanssa ja se voisi mennä jopa tartarin seurana.
Rheingau Rosé Remastered Organic Pinot Noir oli meidän kummankin
suosikki ja sai seurueeltamme kaikkiaan neljä ääntä. Se oli myös koko illan
suosikki.
Dr. Pauly-Bergweiler Sparkling Rosé Trocken
Mosel, Saksa;
Trebbiano, Airén;
9,98 €
Dr. Pauly-Bergweilerin kuivan rieslingin kanssa kokkasimme Hansin risottoa, nyt tarjolla oli talon puolikuivaa roseeta (sokeria 25 g/l).
Saksalaiselle viinille melko epätyypillisistä rypälelajikkeista tehdyn viinin marjaisen makeassa tuoksussa on vadelmaa ja mansikkaa. Maku on kivan hapokas ja pirskahteleva, lisäksi siinä on hieman karpaloa ja sitrusta.
Dr. Pauly-Bergweiler Sparkling Rosé Trocken on kivaa hömppää, joka
maistuisi sellaisenaan terassilla. Maisteluannoksen ruoista se sopi omenan ja
kanan, mutta ei niinkään skagenin kanssa.
Henners Brut NV
Englanti; Pinot Noir, Chardonnay, Meunier;
49,47 €
Herstmonceuxissa, Itä-Sussexissa sijaitseva
Henners on perustettu 2007. Talon
kuiva kuohuviini on kypsynyt kolme vuotta sakan päällä.
Viinin tuoksussa on paahteisuutta, sitrusta, omenaa, marsipaania, voita ja
jotain makeaa. Maku on hillityn hapokas ja tuoksun tapaan hieman makea. Se
toistaa tuoksun aromeja, mutta on tuoksua miedompi. Kokonaisuus on kevyt.
Maistelulautasen ruoista Henners Brut NV sopi parhaiten omenan ja kanan
kanssa.
Viini sai seurueeltamme kaksi ääntä ja oli illan toiseksi suosituin viini.