Rosa Viini & Ruoka // Riesling & ruoka -live 21.4.2022 ja Bergh Riesling Organic 2020

Rosa Viini & Ruoka järjesti 21.4.2022 Riesling & Ruoka -liven, jossa maisteltiin rieslingejä eri ruokien kanssa. Illan kattaukseen kuuluivat Bestheim Riesling Premium Réserve, Ruppertsberger Trocken Riesling, Bergh Riesling Organic ja Ruppertsberger Gold Imperial Off-Dry Riesling

Koska osa viineistä oli jo entuudestaan tuttuja ja itävaltalaisen Berghin Grüner Veltliner oli ollut oikein kiva, päätimme testata tällä kertaa talon rieslingin. Alkavan parsakauden kunniaksi päätimme valmistaa ruoaksi parsaa voi-sitruunakastikkeen kanssa.

Live on katsottavissa Rosa Viini & Ruoan YouTube-kanavalla.

Bergh Riesling Organic 2020
Niederösterreich, Itävalta; Riesling; 13,99 €. Luomu.

Tuottaja ViniMundi

Etiketin mukaan luomuviiniä

Rypäleen mukaan
Riesling: sitrusta (sitruuna, lime, greippi), omenaa, persikkaa ja aprikoosia, trooppisia hedelmiä, jalohomeen mineraalintäyteistä tai hunajaista vivahdetta, petrolia, kukkaisuutta, hapokkuutta

Ruokana parsaa voi-sitruunakastikkeella ja lohiherkkua ruisnappien kera

Lyhyesti: rapsakan hapokas ruokaviini

Kommentit

M:Vaalean kullankeltaisen viinin tuoksussa on trooppisia hedelmiä, kirpeää sitrusta, persikkaa ja muita vaaleita kivihedelmiä, vihreää omenaa ja yrttejä. Viinin maku on kuiva ja rapsakan hapokas, mutta hedelmäinen, tuoksusta tuttujen aromien lisäksi siinä on valkoherukkaa ja pieni aavistus suolaista mineraalisuutta. Jälkimaku on greippisen hapokas. 

Viinin hapokkuus nostattaa veden kielelle eli se ei välttämättä ole kaikkien makuun, mutta ruoan kanssa se toimii loistavasti. Varsinkin voi-sitruunakastikkeen kanssa se on nappivalinta, kun se leikkaa kastikkeen rasvaisuutta ja toisaalta komppaa sen sitruksisuutta. Lohitahnan kanssa se ei toimi aivan yhtä erinomaisesti, mutta hyvin kuitenkin. Viini on pirteä, ehkä hieman suoraviivainen, mutta kaikessa hapokkuudessaan varsin viehättävä. Arvosanaksi se saa +.

J: Viini on väriltään vaalean kullankeltainen. Tuoksussa on sitrusta, vihreää omenaa, päärynää sekä yrttisyyttä. Rapsakan hapokas maku toistaa tuoksun aromeja, siinä on myös hieman mineraalisuutta. Hapokkuus voimistuu entisestään jälkimaussa.

Parsan ja voi-sitruunakastikkeen kanssa viini oli täydellinen valinta ja se toimi myös lohen kanssa. Se voisi sopia myös vaalean kalan ja äyriäisten seuraksi. Viini menee hyvin sellaisenaankin. Bergh Riesling Organic on melko suoraviivainen riesling, mutta kokonaisuutena hyvä. Arvosanaksi annan +.