Nokian panimo Keisari Talviolut 2022

Näyte / Nokian panimo

Talvi on tulossa ja perinteinen kausiolut Keisari Talviolut on jo saapunut kauppoihin. Reseptiä on tuunattu aikaisemmasta, ja tässä oluen versiossa on hiukan aikaisempaa tukevampi mallasrunko. 

Jussi on arvioinut aikaisemmat versiot vuosina 2020 ja 2019.


Keisari Talviolut
Suomi; tumma lager; 5,5 %; EBU 30; 3,64 € Sellon K-Citymarketissa

Panimo Nokian panimo

Panimon mukaan Kun talven kylmät ilmoittelevat tulostaan, Keisari on valmis ottamaan vastaan tuulet ja tuiskut. Talvikausien vahvempi ja täyteläinen ja silti niin herkkä kausiolut, kuin aikuiseen makuun kirjoitettua iltasatua nauttisi. Saatavilla niin kauan kuin talvea riittää. Talviolut sopii erinomaisesti talven saunailtoihin. Ruokapöydässä Keisari Talviolut toimii parhaiten yhteen syksyisten liharuokien, maukkaiden sieniruokien sekä tietysti joulukinkun kanssa.

Oluttyypin mukaan
Lager on yleisnimi pohjahiivaoluille, joiden varastokäyminen tapahtuu viileässä ja joiden käymisaika on melko pitkä. Lagerit ovat yleensä kevyen maltaisia ja miedosti humaloituja. Tummat lagerit saavat värinsä tummista maltaista, jotka tuovat olueeseen paahteisuutta, karamellisuutta, leipäisyyttä ja suklaisuutta. 

Ruokana joulutorttu

Lyhyesti: paahteinen ja hieman makea tumma lager

Kommentit

J: Olut väriltään tummanruskeaa. Tuoksussa on paahteisuutta, tummaa suklaata ja hieman luumua. Maku ei ole yhtä makea kuin tuoksu, paahteisuus on siinä pääosassa. Suutuntuma on keskitäyteläinen. Pitkä jälkimaku on paahteinen, siinä on myös vähän luumua ja siirappia. Oluen hieman lämmettyä sen aromeihin tulee myös lakritsaa. Kokonaisuus on aikaisempien vuosien versioihin verrattuna tuhdimpi, kuten luvattiin.

Rasvaisen ja hieman makean joulutortun kanssa olut sopi hyvin. Se menee varmasti hyvin joulupöydän ruokien kanssa ja sopinee myös saunaolueksi. Arvosanaksi annan +.