Salama Green Goozer Candy Sour


Salama Brewing Co.:n Green Goozer yhdistää kaksi klassikkoa, Ghostbusters-elokuvan ja Fazerin Vihreitä kuulia -marmeladit. Etiketin hahmo muistuttaa elokuvan Slimeria ja nimi viittaa pääpahikseen Gozeriin. 

Koska Vihreiden kuulien suhteen ei voi liioitella, oluen seurana oli tietenkin Vihreitä kuulia -marmeladeja, Vihreitä kuulia -levitettä, Fazerin Vihreitä kuulia -suklaata ja takavuosien somehitti, Vihreillä kuulilla täytettyjä joulutorttuja.Green Goozer
Suomi; Candy Sour; 5,5 %; 6,00 € / 0,5 l Salaman panimokaupassa

Panimo Salama Brewing Co.

Panimon mukaan Green Goozer is our green Philly Sour loaded with legendary sweet green Finnish marmalade balls. Suck this smooth brew while goozing with pure joy.

Oluttyypin mukaan
Hapanolut (sour) valmistetaan villihiivojen ja usein myös maitohappobakteerien (lactobacillus ja pediococcus) avulla. Käyminen tapahtuu spontaanisti eikä sitä kontrolloida.

Lyhyesti: erikoisuus hapanoluiden ja Vihreiden kuulien ystäville

Kommentit

M: Samaan aikaan makea ja hapan. Melko mielenkiintoinen, ei aloittelijoille. Jos ei tietäisi, tätä ei kyllä osaisi yhdistää Vihreisiin kuuliin.

J: Olut on vihreää ja sameaa, se muistuttaa väriltään hieman Chartreuse-likööriä. Tuoksussa vuorottelevat sitruuna, happamuus ja makeahko päärynä. Siinä on myös hieman kirpeää vihreää omenaa. Hapan maku toistaa tuoksun aromeja, se on samaan aikaan sekä kirpeän sitruunainen että päärynäinen. Jälkimaku on lähinnä hapan, päärynäisyys on siinä hyvin mietoa.

Marmeladikuulien kanssa oluen happamuus lisääntyy ja marmeladin makea päärynäisyys heikkenee. Hieman yllättäen yhdistelmä toimii ja on myös testatuista paras yhdistelmä.

Suklaalevyssä Vihreiden kuulien aromi on melko mieto ja maistuu lähinnä jälkimaussa. Oluen kanssa suklaan päärynäisyys korostuu ja säilyy suussa jopa kauemmin kuin sellaisenaan syödyn Vihreän kuulan. Suklaan maku palaa jälleen jälkimaussa, mutta olut ei pyyhi täysin suklaan rasvaa, joten suuhun jää pieni rasvainen kalvo. Yhdistelmä toimii kuitenkin melko hyvin.

Vihreä kuula -torttujen kanssa tapahtuu sama efekti. Ruoan päärynäisyys voimistuu,eikä olut saa pyyhittyä rasvaa suusta senkään vertaa kuin suklaan kanssa. Oluen maku on happamin tortun kanssa. Joka tapauksessa yhdistelmä toimii kohtuullisen hyvin.

Itse olut on yllättävän hyvää. Huhujen perusteella odotin makeaa esanssisuutta, mutta päärynäisyys oli hillittyä ja happamuus hyvin kirpeää. Arvosanaksi annan 0.