Rockmill Wheatwave Hefeweizen ja Feels Like Pils

Näyte / Laughing Drinks

Vuonna 2017 toimintansa aloittanut Browar Rockmill toimii Gdanskissa, Puolassa. Panimolta on nyt tullut Alkoon kaksi uutta olutta. Alkosta löytyy myös jo aikaisemmin arvioitu Friend or Foe? Oluet maisteltiin nachopellin seurana.

Wheatwave Hefeweizen
Puola; vehnäolut; 4,8 %; 7,54 € Alkossa

First classic weizen in our history! Hopped with Polish Sybilla.

Olut on sameaa ja muistuttaa appelsiinimehua. Tuoksussa on banaania, hedelmäisyyttä ja vehnää, samoin keskitäyteläisessä maussa. Maussa on lisäksi hieman aprikoosia. Jälkimaussa on banaania ja sitrusta. 

Wheatwave ei ollut ihan täydellinen pari nachopellille. Se ei ollut tarpeeksi raikas juuston seuraksi, mutta toimi makeutensa vuoksi chilin kanssa. Wheatwave on kokonaisuutena hyvä vehnäolut, mutta se ei erotu muista vastaavista.Feels Like Pils
Puola; pils; 4,8 %; 7,54 € Alkossa

First classic pilsner in our history! Hopped with Polish&Czech combination of Sybilla, Saaz and Junga to created refreshingly balanced and classic mix

Olut on sameaa ja kullankeltaista. Tuoksussa on sitrusta ja kypsää trooppista hedelmää sekä hieman kukkaisuutta, neilikkaa ja passiohedelmää. Tuoksun perusteella olutta ei arvaisi pilsiksi. Maku toistaa tuoksun aromeja, siinä on lisäksi korianteria ja yrttejä. Pitkä jälkimaku kääntyy yrttisestä sitruunaiseksi.

Feels Like Pils sopi erittäin hyvin nachopellin kanssa raikkautensa ansiosta. Pilsiksi sitä ei tosin olisi sokkotestissä arvannut. Tämä oli suosikkini näistä kahdesta oluesta ja oikein maukas olut.

Oluet olivat samanhenkisiä, Rockmill-panimolla on selkeästi oma tyyli.