Masis Brewery Glass Ceiling Hazy Pale AlePink Boots Collaboration Brew Day on Pink Boots Societyn tempaus, jolla pyritään nostamaan naisten roolia olutmaailmassa sekä keräämään varoja naisten koulutuksen ja aseman parantamiseksi panimoalalla. Pink Boots Society valitsee joka vuosi humalasekoituksen, jolla osallistujat tekevät omanlaisensa oluen. Tänä vuonna sekoituksen humalat ovat Loral, Ekuanot ja HBC 586.

Suomessa Pink Boots Collaboration Brew Day -oluita on tehty aikaisemmin RPS Brewingilla, Tornion Panimolla, Fat Lizard Brewingilla ja Maku Brewingilla. Tämän vuoden olut tehtiin Masis Breweryllä Laura Kannisen johdolla. Oluen teossa olivat mukana Fat Lizard Brewing Co:n Greta Mäkinen, Nokian Panimon panimomestari Riitta Sulkama, Olvin panimomestari Silja Hylkinen, olutmonitoimihenkilö Tove Ruuskanen, 8-Bit Brewingin Elina Wolford, Tired Uncle’s Taproomin Maiju Nikkonen, sahdintekijänä tunnettu Marjokaisa Piironen sekä Mamu Brewingin Berta Schneider. Tapahatuman järjestäjinä toimivat oluttoimittajat Anikó Lehtinen ja Maria Markus.

Glass Ceiling
Suomi; Hazy pale ale; 5,2 %; 5,30 € Masiksen panimokaupassa, saatavilla myös hyvinvarustetuista päivittäistavarakaupoista.

Panimo Masis Brewery

Panimon mukaan humaloinnissa on käytetty Pink Boots -humalasekoitusta, jossa yhdistyvät hedelmäiset Loral, Ekuanot ja HBC 586.

Oluttyypin mukaan
Hazy pale ale on yksi IPA-oluiden tyyleistä. India pale ale (IPA) on pintahiivaolut, joka kehitettiin Britanniassa 1700-luvulla. IPA on voimakkaasti humaloitua ja yleensä vahvaa. New England IPA on sameaa, katkeruutta on vähemmän kuin IPA:ssa yleensä ja aromeissa on trooppisia hedelmiä. Hazy pale ale puolestaan on NEIPA:n pikkuveli, jossa on vähemmän alkoholia ja hieman vähemmän humalointia kuin NEIPA:ssa.

Lyhyesti: raikas hazy pale ale.

Kommentit

M: Maistuu oluelle.

J: Olut on sameaa ja hailakan appelsiinimehun väristä. Tuoksussa on sitruunaa, ananasta, persikkaa, mangoa ja trooppista hedelmää. Raikas maku toistaa tuoksun aromeja, ananas ja sitruuna ovat siinä hallitsevampia ja kirpeämpiä kuin maussa. Jälkimaku taittuu greippisyyden suuntaan häivähdyksellä sitruunaa. Kokonaisuus on raikas ja kevyt.

Glass Ceiling on oikein hyvä, kesäinen olut. Se ei välttämättä kaipaa ruokaa seurakseen, vaan menee hyvin sellaisenaan. Arvosanaksi annan +.