Viisujuomat vastakkain: Cha cha cha vs. TsaTsaTsaa


Pidän kaksin kiinni juomista, sillä myyntiin on tullut kaksi viisujuomaa. RPS Brewingin Käärijä Cha Cha Cha Pina Colada! on tehty yhteistyössä Käärijän kanssa ja Masis Breweryn Viisubisse Session NEIPA on panimon TsaTsaTsaa-sarjan neljäs olut. 

TsaTsaTsaa: Hotshotia maistoimme viime vuonna Olutpostin panimokierroksella.

RPS Käärijä Cha Cha Cha Pina Colada!
Hard selzer; 5 %; 3,69 € Sellon K-Citymarketissa

Yhteistyössä Suomen euroviisuedustaja, megastarba Käärijän kanssa tehty Pina Colada on virallinen janonsammuttaja tilanteissa joissa et mieti huomista ku tartut tuopista. Pidä kaksin käsin kiinni juomista niinku Cha, cha, cha, cha, cha, cha, cha!

RPS Käärijä Cha Cha Cha Pina Colada! on trendikkäästi hard selzer eli tuttujen kesken kossuvissy, joka on saanut mausteekseen Cha Cha Cha -biisissä mainitusta Piña Colada -cocktailista tutut ananaksen ja kookoksen.

Juoma on vaaleanharmaata ja näyttää lonkerolta. Sen makea tuoksu muistuttaa ananaslimsaa, jossa on mausteena myös hieman kookosta. Maku on limsamainen tuoksun tapaan, mutta kookos on voimakkaampaa kuin tuoksussa. Kookos voimistuu entisestään jälkimaussa. 

Muutama Piña Colada on jo takana, joten Jussi totesi, että samannimisen drinkin kanssa tällä ei ole juurikaan tekemistä. Jussin mielestä Cha Cha Cha Pina Colada! ei ole crazy eikä party, vaikka etiketti niin väittää. Asiantuntijaraati ei siis siitä pitänyt, mutta yleisöäänestyksessä se varmaankin pärjää hyvin.

Marjutin mielestä taas hard selzerit ovat yleensä ihan jees. Oli Käärijän juomakin ihan kiva, tosin aivan liian pliisu ihanan kermaiseen Piña Colada -cocktailiin tai artistin viisuesitykseen verrattuna.

Masis Brewery TsaTsaTsaa: Viisubisse
Session NEIPA; 4,7 %; 5,30 € Masiksen panimokaupassa

Niin kaunis on taivas, ja jos nyt sanot bye bye baby, niin elämäni romahtaa. Aava meri edessä, ja olenko vihdoin fri? Tule luo ja ala kanssani yamma yammaa, koska tästä alkaa hullu yö. Nyt ei mietitä huomista, vaan pidetään kaksin käsin kiinni tuopista...  Remember the '90s, TSATSATSAA!

Ilta on vielä nuori ja Jussilla on aikaa kumota toinenkin viisujuoma, Marjut taas ei äänestä NEIPA:a finaaliin.

Viisubisse on sameaa ja vaalean kullankeltaista. Sen tuoksussa on runsaasti sitruunaa ja ananasta sekä hieman mangoa. Raikas, rapsakan hapokas maku toistaa tuoksun aromeja, minkä lisäksi siinä on myös greippiä. Jälkimaussa on rutkasti sitruunaa ja greippiä. Kokonaisuus on kevyt ja raikas. Se on hyvä NEIPA, jota voisin juoda kunnes en enää pysy tuolissa niinku vou. 

Viisubisse on näistä kahdesta parempi juoma. Douze points!