8-Bit Brewing Professor XPA



8-Bit Brewing on saanut uuden vahvistuksen. australialaisen myyntitykin Jordan Richien. Kun Dark Beer Lord kertoi Australiassa suositusta XPA-oluttyylistä, panimo päätti tehdä kyseisen tyylin mukaisen uuden oluen. XPA eli eXtra (ei Xavier) Pale Ale ei ole virallisesti määritelty oluttyyli, mutta Australiassa se tarkoittaa kevyttä alea, jossa on runsaasti humalaa ja sitrusaromeita ja joka on tarkoitettu juotavaksi kuumana kesäpäivänä.

Professor XPA:ssa on käytetty brittiläistä alehiivaa, Magnum- ja Huell Melon -humalia ja belgialaista mallasta. Ei tarvitse olla telepaattimutantti saadakseen selville, mitä oluen nimeä keksiessä on ajateltu,



Professor XPA
Suomi; eXtra Pale Ale; 4,0 %; 4,00 € 8-Bitin kaupassa

Panimo 8-Bit Brewing

Panimon mukaan:
A light pale ale with a crisp finish and a light citrus flavor.

Oluttyypin mukaan

Pale ale on yleisnimitys vaaleille pintahiivaoluille, jotka ovat yleensä voimakkaasti humaloituja. Oluttyypin nimi tulee brittiläisestä pale ale -maltaasta.

Lyhyesti: kevyt kesäolut

Kommentit

M: Maistuu oluelle.

J: Olut on kirkasta ja kullankeltaista. Tuoksussa on runsaasti mallasta sekä ruohoa, sitruunaa ja häivähdys aprikoosia. Maku toistaa tuoksun aromeja, siinä on myös kevyttä hedelmäisyyttä. Sitruuna on aavistuksen voimakkaampaa kuin tuoksussa. Katkeruus on maltillista. Jälkimaku on voimakkaan maltainen ja viljainen sitruunaisella vivahteella. Kokonaisuus on kevyt ja raikas.

Professor XPA on kevyt kesäolut, joka maistuu hyvin sellaisenaan eikä kaipaa ruokaa seurakseen. Professoreista se muistuttaa enemmän James McAvoyn kuin  Patrick Stewartin versiota. Arvosanaksi annan 0 eli laatu vastaa hintaa.