Villa Wolf Pinot Noir Rosé 2020



Viinitila Villa Wolf on perustettu vuonna 1645 ja Dr. Ernst Loosenin omistuksessa se on ollut vuodesta 1996. Tilan viinintekijänä toimii Patrick Mollendorf, joka valittiin Drinks Business -lehden maailman 30 parhaan alle 40-vuotiaan viinintekijän joukkoon vuonna 2013. 

Villa Wolfilla on 11 hehtaaria viinitarhoja. Viljelyssä käytetään  luonnonmukaisia menetelmiä, mutta tilalle ei ole hankittu luomusertifikaattia.

Villa Wolf Pinot Noir Rosé 2020
Qualitätswein Pfalz, Saksa; Pinot Noir; 12,98 € (vuosikerta 2022)

Tuottaja Villa Wolf

Etiketin mukaan hedelmäinen, elegantti ja tasapainoinen, punaisten marjojen armeja.

Rypäleen mukaan
Pinot Noir: kirsikkaa, raparperia ja herukkaa, kukkaista hedelmäisyyttä, hapokkuutta ja vähän tanniineja; nuorena mansikkaa ja vadelmaa sekä ruusua, orvokkia ja minttua, kypsytyksen myötä mausteita, paahtoleipää, vaniljaa sekä nahkaa

Ruokana täytetyt chilit, grillimakkara ja maissi

Lyhyesti: runsaan marjainen rose



Kommentit

M: Lohenpunaisen viinin tuoksussa on punaisia marjoja, persikkaa, sitrusta, viinikumia ja yrttejä, samoin maussa. Vaikka viini on jo kolme vuotta vanha eli ei tuoreinta vuosikertaa, se on kuitenkin vielä pirteän hapokas ja marjainen. Olisi kiinnostavaa maistaa uusinta vuosikertaa tässä rinnalla ja vertailla, mitä muutama vuosi on tehnyt viinille - ei varmaankaan kovin paljon, itse veikkaisin yrttisyyden ehkä lisääntyneen hieman. 

Viinissä on sokeria 10 g/l eli se ei ole rutikuiva rosee, vaan mukava hieman makea kesärosee, joka pysyttelee kuitenkin vielä asiallisten viinien puolella eikä käänny täysin hömpän puolelle. Asiallisuudesta kertoo myös se, että viinin vuosikerta 2022 valittiin huhtikuussa Viinilehden vuoden roseeksi.

Valitsimme pari vuotta ihan vahingossa jemmatun viinin ruoan seuraksi sen makeuden takia, koska juuri makeutensa takia se ei riitele (omaan nössöön makuuni hieman liian) vahvojen chilien kanssa, kun sokeri pyöristää pahinta tulisuutta ja toisaalta viinin hapokkuus myös leikkaa grillimakkaran rasvaisuutta. Hieman miedompien chilien kanssa yhdistelmä olisi ollut loistava kesägrillauskombo, nyt kapsaisiini vain tiristi hikipisaroita otsalle ja haittasi viinistä nautiskelua - mutta ei se tietenkään ole viinin vika, jos arpoo chilinsä väärin... 

Arvosanaksi Villa Wolf Pinot Noir Rose saa +.

J: Viini on väriltään lohenpunaista. Tuoksussa on runsaasti punaista marjaa: vadelmaa, metsämansikkaa ja karpaloa. Marjojen lisäksi tuoksussa on persikkaa, sitruunaa ja yrttisyyttä. Kepeän hapokas maku toistaa tuoksun aromeja. Maku on aluksi makeahko, mutta muuttuu pian hapokkaammaksi. Jälkimaussa on runsaasti sitruunaa ja karpaloa sekä yrttisyyttä.

Rasvaisen makkaran kanssa viinin hapokkuus sopi melko hyvin. Chilit olivat viinille liian tulisia, hieman miedommat chilit olisivat toimineet paremmin. Chilin poltteen vuoksi viinistä maistoi vain makeuden. Villa Wolf Pinot Noir Rosé menee oikein hyvin sellaisenaankin. Arvosanaksi annan +.