Château de Seguin Cuvée Prestige 2017

Näyte / Red Bev


Château de Seguin sai alkunsa jo vuonna 780, jolloin Kaarle Suuren hallintovirkamies Seguinin kreivi asui tilalla. Viinitilan nykyinen päärakennus on rakennettu tuhat vuotta myöhemmin vuonna 1780. Viinitila on 150 hehtaarin kokoinen ja se sijaitsee 15 kilometrin päässä Bordeauxin kaupungista. Vuodesta 2013 lähtien viinitila on ollut Mottet-suvun hallussa.

Château de Seguin Cuvée Prestigeä on kypsytetty 12 kuukautta ranskalaisissa tammitynnyreissä.



Château de Seguin Cuvée Prestige 2017
AC Bordeaux Supérieur, Ranska; 83 % Merlot, 17 % Cabernet Sauvignon; 20,90 €

Tuottaja Château de Seguin
Maahantuoja Red Bev

Valmistajan mukaan tummaa marjaa,

Rypäleiden mukaan
Merlot: luumua, hedelmäisyyttä, karhunvatukkaa, mansikkaa, pehmeyttä; joskus myös kahvia, tupakkaa ja savua, yrttejä
Cabernet Sauvignon: kirsikkaa, luumua, kahvia, suklaata ja nahkaa, mustaviinimarjaa, seetripuuta; viileillä alueilla myös minttua, eukalyptusta ja vihreää paprikaa

Ruokana karjalanpaistia

Lyhyesti: Tumman marjainen ruokaviini

Kommentit

M: Tummanpunaisen viinin tuoksussa on punaisia marjoja, hapankirsikkaa ja karpaloa sekä hieman yrttejä ja maanläheisyyttä, samoin maussa. Viinin maku on keskitäyteläinen, marjainen ja hieman mausteinen, tanniinit tuntuvat pehmeinä, mutta silti hyvin havaittavina. Tammikypsytys ei tunnu kovinkaan voimakkaasti, vaan tuo lähinnä pehmeyttä ja hieman vaniljaista mausteisuutta. Ikääntyminen on tehnyt viinille hyvää, sillä sen pahimmat särmät ovat jo ehtineet hioutua ja viinistä on tullut oikein miellyttävä ruokajuoma.

Karjalanpaistin kanssa viini sopii hyvin ja sen voisi yhdistää myös muiden liharuokien ja kovien juustojen kanssa. Kannattaa myös ottaa huomioon se, että ilmaantuminen tekee viinille hyvää, se avautuu ja pehmenee ja maanläheiset sävyt vähenevät, joten kannattaa dekantoida viini hyvissä ajoin eli ainakin pari-kolme tuntia ennen nauttimista. Arvosanaksi viini saa 0.

J: Viini on väriltään syvän tummanpunaista. Tuoksussa on heti avaamisen jälkeen kirpeää punaista marjaa, karpaloa ja hapankirsikkaa. Ilmaantumisen myötä tuoksun marjaisuus muuttuu kypsemmäksi ja siihen tulee mustaherukkaa sekä tammea. Keskitäyteläinen maku on tumman marjainen, mausteinen ja pehmeän tanniininen. Mausteisuus vahvistuu jälkimaussa, jossa marjaisuus muuttuu hilloiseksi.

Viini sopi hyvin karjalanpaistin kanssa ja se sopisi hyvin muidenkin pataruokien seruraksi. Se voisi käydä myös kovien juustojen kanssa. Arvosanaksi annan 0 eli laatu vastaa hintaa.