Lehe Pruulikoda Harassment by Bock Weizenbock


Lehen Harassment by -sarjan oluiden tarkoituksena on olla niin intensiivisiä, että ne ovat jo lähes häiritseviä. Sarjasta olemme aiemmin maistelleet Harassment by Gift Boxissa (17,90 € marraskuussa 2022) olleet Harassment by Porterin ja Harassment by Stoutin, ja nyt vuorossa on viimeinen, Harassment by Bock.

Harassment by Bock
Viro; weizenbock; 13,0 %; 3,70 € Lehen verkkokaupassa

Panimo Lehe Pruulikoda

Panimon mukaan
Weizenbock or wheat bock combines characteristics of a Hefeweizen and a Doppelbock. It’s rather rare to find beer style in Estonia. Harassment by Bock is really interesting and very enjoyable beer which suits well with venison, but aswell with chocolate desserts.

Oluttyypin mukaan
Bock eli pukkiolut on saksalainen vahva pohjahiivaolut. Alkoholipitoisuus on 6-8 %, vahvemmissa Doppelbockeissa 6-12 %. Bock on perinteisesti tummaa, mutta nykyisin on saatavilla vaaleitakin versioita. Maku on yleensä maltainen ja karamellinen ja humalointi on kohtuullista. Weizenbock on vehnäolutversio bockista.

Lyhyesti: siirappinen ja vahva vehnäbock

Kommentit

M: Tää on taas tällaista siirappia.

J: Olut on sameaa ja punertavanruskeaa. Makeassa tuoksussa on kuivahedelmää, karamellisuutta, rusinaa, ruisleipää ja siirappia. Maku toistaa tuoksun aromeja, mikä lisäksi siinä on aavistus banaania. Maku on tuoksuakin makeampi ja sen voimakkain aromi on siirappi. Jälkimaussa on makeiden aromien lisäksi hieman mausteisuutta ja aavistus paahteisuutta. Alkoholin määrän huomaa selvästi lämmittävänä tunteena.

Lahjapakkauksen kolmesta oluesta Harassment by Bock jäi häntäpäähän. Se on melko yksiulotteinen ja makea siirappisuus peittää muita aromeja hieman liikaa. Ensimmäisenä maisteltu Harassment by Porter oli kolmikosta paras. Arvosanaksi Harassment by Bock saa 0.