Kurikan Lakkitehdas Kulo Synninsumu Tumma Lager


Kurikan Lakkitehtaan oluista on tällä kertaa maisteluvuorossa Kulo Synninsumu. Aikaisemmin on maisteltu Kulo Pisoshooffen ja Kulo Rompalesnisu. Olut jatkaa Kurikan Lakkitehtaan omintakeista nimeämislinjaa. Synnin sumu viittaa tilanteeseen, jossa ihminen on eksynyt tai kadottanut moraalin, arvot tai hyveet elämässään. Onhan alkoholin juominen joidenkin mielestä syntiä, joten nimi lienee ironinen.

Oluen nimi
Suomi; tumma lager; 4,5 %

Panimo Kurikan Lakkitehdas

Panimon mukaan
Kulo Synninsumu on nimensä mukaisesti hyppy vaaralliseen tuntemattomaan. Näkymätön, musta lager tarjoaa paahteisen maltaan, mutta yllättäen raikkaan ja kevyen tumman lagerin.

Oluttyypin mukaan
Lager on yleisnimi pohjahiivaoluille, joiden varastokäyminen tapahtuu viileässä ja joiden käymisaika on melko pitkä. Tummat lagerit saavat värinsä tummista maltaista, jotka tuovat olueeseen paahteisuutta, karamellisuutta, leipäisyyttä ja suklaisuutta. Saksalaiset Dunkel ja Schwarzbier ovat esimerkkejä tummista lagereista.

Lyhyesti: makeahko tumma lager

Pastori Gunnar paheksuu syntiä
Kommentit

M: Maistuu tummalle lagerille.

J: Olut on väriltääm tummanruskeaa. Tuoksussa on runsaasti makeaa maltaisuutta, ruisleipää sekä hieman paahteisuutta ja tummaa suklaata. Maku toistaa tuoksun aromeja, paahteisuus on siinä voimakkaampaa kuin tuoksussa. Maussa on myös vähän lakritsaa. Suutuntuma on kevyehkö. Jälkimaku on paahteinen.

Juomisen jälkeen olo ei tuntunut kovin syntiseltä ja sumuisuutta varten pitäisi juoda useampi pullo. Synninsumu on hyvä tumma lager, mutta se ei juurikaan erotu muista vastaavista. Arvosanaksi annan 0.