Lehe Pruulikoda Harassment by Stout Imperial Stout


Lehen Harassment by -sarjan oluiden tarkoituksena on olla niin intensiivisiä, että ne ovat jo lähes häiritseviä. Sarjasta olemme aiemmin maistelleet Harassment by Porterin.

Harassment by Stout on yksi Harassment by Gift Boxin kolmesta erilaisesta oluesta (17,90 € marraskuussa 2022, sisälsi myös lasin) eikä sitä ei ole saatavilla yksittäisinä pulloina Lehen verkkokaupassa.

Harassment by Stout
Viro; imperial stout; 13 %

Panimo Lehe Pruulikoda

Panimon mukaan
Sometimes lose, always win...

Oluttyypin mukaan
Stout on tumma pintahiivaoluttyyppi, jonka valmistamisessa käytetään paahdettua, mallastamatonta ohraa. Stoutissa on usein paahteisuutta, suklaata, kahvia ja lakritsaa.

Ruokana runebergintorttu

Lyhyesti: tuhti ja makeahko stout

Kommentit

M: Makeaa ja siirappista.

J: Olut on tummanruskeaa, lähes mustaa. Tuoksussa on luumua, paahteisuutta, tummaa suklaata, lakritsaa ja hieman vaniljaa. Maku on aluksi makea, siirappinen ja luumuinen. Paahteiset ja suklaiset aromit tulevat esiin pienellä viipeellä. Jälkimaku on vahvan kahvinen ja paahteinen. On vähän siinä ja siinä, maistuuko alkoholi läpi vai ei. Paahteiset aromit voimistuivat entisestään oluen lämmetessä.

Makean runebergintortun kanssa olut sopi hyvin, erityisesti kahviset ja paahteiset aromit toimivat tortun kanssa. Tortun disaronno-kostutus hävisi oluen maun alle, mutta palasi jälleen esiin oluen jälkimaun hälvettyä. Molemmat tähän mennessä maistetut Harassment by -sarjan oluet ovat olleet erinomaisia. Arvosanaksi annan ++.